profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika

V Gornjem Lenartu vlak povozil pešca

Piše: R.K./Spin

Čas objave:
02.11.2021 21:34

Ob 16.19 je na zavarovanem železniškem prehodu v Gornjem Lenartu v občini Brežice vlak povozil pešca. Oseba je preminula na kraju nesreče.

Ob 11.14 je na cesti Čušperk - Zdenska vas v občini Grosuplje voznik s tovornim vozilom zapeljal s ceste in se zaletel v drevo. Pri tem se je poškodoval. Gasilci GB Ljubljana in PGD Grosuplje so zavarovali kraj dogodka ter pomagali reševalcem NMP pri oskrbi in prenosu poškodovanca.

Ob 12.39 je na cesti Pijava gorica - Turjak pri izvozu za Veliki Ločnik v občini Škofljica voznik z osebnim vozilom zapeljal s ceste na brežino in se prevrnil na bok. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj nezgode, odklopili akumulator na vozilu, vozilo postavili na kolesa, ga odstranili s cestišča ter počistili cestišče


Ob 14.02 sta pri Zagorici pri Velikem Gabru v občini Trebnje trčili osebni vozili. V nesreči se je poškodovalo pet oseb. Gasilci PGD Trebnje so zavarovali kraj, odklopili akumulatorja na vozilih, nudili pomoč ponesrečenim do prihoda reševalcev. Reševalcem NMP ZD Novo mesto so pomagali pri oskrbi in prenosu poškodovanih do reševalnega vozila. Reševalci so jih prepeljali v SB Novo mesto. Gasilci in delavci Komunale Trebnje so počistili cestišče.


Ob 18.06 je v Gornjem Lenartu v občini Brežice zagorelo v kuhinji stanovanjske hiše. Gasilci PGD Brežice, Brežice okolica in Spodnja Pohanca so požar pogasili, prezračili prostore in jih pregledali s termovizijsko kamero. Reševalci NMP Brežice so poškodovano osebo oskrbeli in jo prepeljali v SB Brežice.

Ob 18.30 je v ulici Nad Miklavžem v Žužemberku obolela oseba potrebovala nujno medicinsko pomoč. Gasilci PGD Žužemberk kot prvi posredovalci in reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so osebi nudili pomoč z oživljanjem. Kljub hitremu posredovanju gasilcev in reševalcev je oseba umrla.