franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika Novo mesto

V Trebnjem zasegli dve puški, revolver in naboje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.05.2016 13:21

Novomeški policisti in kriminalisti so včeraj dopoldan na enem izmed parkirnih prostorov v Trebnjem dvema osumljencema zasegli orožje, katerega sta prevažala v avtomobilu.

41-letni osumljenec iz Celja in 60-letni osumljenec iz okolice Sevnice sta v prtljažnem delu vozila prevažala puško z vstavljenim nabojnikom in nameščenim daljnogledom in puško z vstavljenim krožnim nabojnikom. Osumljenca za orožje nimata ustreznih dovoljenj. 41-letni moški je policistom kasneje izročil še revolver in 245 nabojev. Po zaključeni preiskavi ju bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva.

LAHKA TELESNA POŠKODBA

Novomeški policisti so bili 18. 5. dopoldan obveščeni, da naj bi v okolici Novega mesta neznanec napadel moškega. Takoj so odšli na kraj in zbrali obvestila. Po prvih ugotovitvah naj bi oškodovanec z mopedom povozil psa, ki ni bil privezan ali drugače ustrezno zavarovan. 19-letni osumljenec iz Kočevja naj bi ga zato porinil, da je padel z motorja in ga udaril. Oškodovancu so lažje poškodbe oskrbeli v novomeški bolnišnici. Policisti okoliščine kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe še preverjajo in bodo po zaključeni preiskavi osumljenca ovadili na pristojno tožilstvo. Uvedli bodo tudi postopek zaradi kršitev Zakona o zaščiti živali in kršitve Zakona o prijavi prebivališča. Osumljenec iz Kočevja naj bi prebival v naselju, vendar tam nima prijavljenega stalnega prebivališča.

VLOM

V kraju Vrh pri Trebelnem so 18. 5. popoldan neznanci izkoristili odsotnost stanovalcev hiše, ki so opravljali dela na bližnjem polju. Vlomili so v stanovanjsko hišo in odtujili nakit in denar.

V PROMETNIH NESREČAH POŠKODOVANI TRIJE KOLESARJI IN MOTORIST

Policisti so bili 18. 5. popoldan obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo žensko, ki naj bi padla s kolesom. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je 39-letna ženska vozila kolo iz smeri Rogovile proti Velikemu Kalu. Zaradi neprilagojene hitrosti je izgubila nadzor nad kolesom, padla in se hudo poškodovala.

Nekaj pred 19. uro je v okolici Novega mesta 47-letni kolesar prav tako zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad kolesom, padel in se poškodoval. Oskrbeli so ga v novomeški bolnišnici.

Nekaj po 20. uri so policisti v Šentjerneju opazili kolesarja, ki je na parkirnem prostoru izgubil oblast nad kolesom in padel. Kolesar je izgubljal zavest, zato sta ga policista s službenim vozilom takoj odpeljala v novomeško bolnišnico. 14-letni kolesar se je v nesreči lažje poškodoval.

Na Ljubljanski cesti v Novem mestu je okoli 20. ure voznik osebnega avtomobila zaradi izsiljevanja prednosti trčil v 27-letnega motorista, ki je padel. Lažje poškodovanega motorista so reševalci odpeljali v bolnišnico.