franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika Novo mesto, Črnomelj, Metlika

V&F: Veter podira drevesa, odkriva strehe

Piše: Radio Krka/SPIN/ARSO

Čas objave:
11.01.2016 05:40

Piha okrepljen južni do jugozahodni veter. Ponekod podira drevesa, ki ovirajo promet. Vozite previdno. Veter bo popoldne ponekod po nižinah lahko v sunkih dosegel hitrost okoli 70, v višje ležečih krajih pa tudi okoli 100 km na uro.

Močan veter, vetrolom

Občina Novo mesto

Ob 14.14 je v naselju Uršna sela, občina Novo mesto, veter razkril ostrešje starejše stanovanjske hiše. Gasilci PGD Uršna sela so razkrito streho delno pokrili z strešniki, ostalo pa zaščitili z PVC folijo.

Ob 15.02 sta v naselju Brezje v Novem mestu smreki padli v neposredni bližini bivalnega zabojnika. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Kamence so opravili ogled kraja dogodka, vendar ogrožanja ni bilo.

Ob 15.56 je v Adamičevi ulici v Novem mestu močan veter razkril del ostrešja stanovanjske hiše. Gasilci GRC Novo mesto so razkriti del ponovno prekrili.

Ob 16.17 so gasilci PGD Šmihel pri Novem mestu posredovali na Šegovi ulici v Novem mestu, kjer so zaprli in s trakom ovili vrata omarice kabelske televizije, ki so se odprla zaradi močnega vetra.

Ob 9.59 je podrto drevo močno oviralo promet na cesti Straža-Soteska pri kraju Dolenje Polje v občini Dolenjske Toplice. Delavci cestnega podjetja so drevo razžagali in odstranili.

Ob 12.27 je v ulici na Griču v Dolenjskih Toplicah podrto drevo oviralo promet. Drevo so razžagali in odstranili delavci cestnega podjetja.

Ob 17.10 je v Dolenjem Polju, občina Dolenjske Toplice, veter razkril del ostrešja zidanice. Gasilci PGD Soteska so razkriti del pokrili s strešniki.

Občina Straža

Ob 11.15 je več podrtih dreves zaprlo cesto Vavta vas-Drganja sela v občini Straža. Drevje so razžagali in odstranili delavci upravljalca ceste.

Ob 15.55 je v Vavti vasi, občina Straža, veter razkril del strehe gospodarskega poslopja. Gasilci PGD Vavta vas so razkrito streho pokrili s salonitnimi ploščami.

Občina Mirna Peč

Ob  12.59 je podrto drevo oviralo promet na relaciji Mirna Peč-Dobrnič pri kraju Biška vas v občini Mirna Peč. Drevo so odstranili delavci cestnega podjetja.

Občina Črnomelj

Ob 13.39 je podrto drevo oviralo promet pri industrijski coni v Črnomlju. Drevo so razžagali in odstranili delavci cestnega podjetja.

Občina Semič

11. 1. 2016 ob 13.45 je podrto drevo zaprlo cesto Vrčice-Planina v občini Semič. Drevo so razžagali in odstranili delavci upravljavca ceste.

Občina Šentjernej

Ob 15.59 se je v ulici V ograji v Šentjerneju podrlo drevo na stanovanjsko hišo. Gasilci PGD Šentjernej so drevo odstranili. Drevo na objektu ni povzročilo škode.


Občina Krško:

Močan veter – vetrolom


Ob 16.08 je na cestnem odseku Mali Obrež - Podvinje, občina Brežice, podrto drevo oviralo promet. Drevo so razžagali in odstranili delavci cestnega podjetja.


Ob 16.21 je na cestnem odseku Velike Malence - Pirošica, občina Brežice, podrto drevo oviralo promet. Drevo so razžagali in odstranili delavci cestnega podjetja.


Ob 16.35 je veter razkril streho stanovanjskega objekta v Zabukovju, Občina Sevnica. Posredujejo gasilci PGD Zabukovje.


Ob 17.19 je zaradi močnega vetra v naselju Sajevce, občina Kostanjevica na Krki, zaradi možnosti padca dreves ogrožena stanovanjska hiša. Posredujejo gasilci PGD Kostanjevica na Krki


Nenačrtne motnje, omejitve, prekinitve, oskrbe, z električno energijo


Na območju občine Krško prekinjena oskrba za električno energijo v več naseljih. Posredujejo pristojne službe

Andrej Velkavrh - napoved vremena ob 18.uri


Mocan_veter_v_Novem_mestu_11012016.flv