pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Kronika Šentilj

Varnostnik se je predal, menda brez denarja

Piše: Radio Krka, Dnevnik

Čas objave:
19.04.2013 05:20

Pobegli varnostnik Sintala se je v četrtek pozno popoldne nepričakovano predal policistom na mejnem prehodu Šentilj, a po nekaterih informacijah se je v domovino vrnil brez ukradenega denarja.

Včeraj popoldne se je nepričakovano končal beg zdaj že nekdanjega varnostnika Sintala Boruta Hriberška, ki je pred skoraj dvema tednoma spektakularno opetnajstil svojega delodajalca, saj je iz centralnega trezorja varnostnega podjetja na Litostrojski cesti v Ljubljani odnesel skoraj milijon evrov gotovine. Izvedeli smo, da je Hriberšek včeraj popoldne poklical policiste in jim sporočil, da bi se rad predal ter da naj pridejo ponj na mejni prehod Šentilj, kjer bo prečkal mejo. Ljubljanski kriminalisti so se res odpravili proti Šentilju in izkazalo se je, da ne gre za potegavščino.

Varnostnikova usoda zdaj v rokah preiskovalnega sodnika

Vse skupaj se je odvilo med 17. uro in 17.30, dogodek pa so potrdili tudi na ljubljanski policijski upravi, kjer so bili z drugimi podatki pričakovano skopi, saj v času našega preverjanja Hriberška še niso niti pripeljali do Ljubljane. To se je verjetno zgodilo šele zvečer, pobeglemu varnostniku, ki so ga mnogi razglašali kar za junaka, pa so odredili 48-urno pridržanje. Pričakovati je, da bodo resno zaslišanje s 47-letnikom iz Kamnika kriminalisti opravili šele danes, nato pa bo o njegovi nadaljnji usodi odločal preiskovalni sodnik, ki ga bo skoraj zagotovo poslal v pripor.


Predal se je praznih žepov

Vprašanje, ki verjetno najbolj zanima tudi javnost, je, ali se je Borut Hriberšek policistom predal s kovčkom denarja v rokah ali pa je ukradeno gotovino kam skril. Po naših neuradnih podatkih se je pobegli varnostnik predal praznih žepov, kar med drugim pomeni, da ga bo ob morebitni obsodbi zaradi velike tatvine doletela višja kazen (najvišja zagrožena je zaporna kazen do pet let), po prihodu na prostost pa si bo lahko privoščil lagodno življenje brez skrbi. Takšen je vsaj verjetno njegov izračun.

Hriberšek je z nepričakovano vrnitvijo vsaj deloma pritrdil besedam predsednika uprave Sintala Roberta Pistotnika, ki je po njegovem izginotju povedal, da je imel možakar perfekten dosje v smislu varnostnega preverjanja. Po včerajšnjem razpletu pa je Pistotnik čestital policiji in dodal, da je bil ves čas prepričan, da bodo Hriberška prijeli. »To je tudi poduk drugim, ki razmišljajo na podoben način, saj je doslej vse, ki so v našem podjetju prekršili zakon, dosegla roka pravice,« je bil včeraj zadovoljen Pistotnik.