pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Kronika Novo mesto

Včeraj tri nesreče z udeležbo kolesarjev

Piše: Radio Krka/PU Novo mesto

Čas objave:
24.08.2015 11:20

Včeraj popoldne so bili reševalci in črnomaljski policisti napoteni v Spodnjo Preloko, kjer naj bi se poškodoval 37-letni kolesar. Po prvih ugotovitvah ogleda naj bi 39-letni voznik kombija prehiteval skupino kolesarjev, ko mu je nasproti pravilno pripeljal 37-letni kolesar.

Slednji se je hotel trčenju izogniti pri tem pa je izgubil oblast nad kolesom, padel in se lažje poškodoval. Voznik kombija naj bi na kratko ustavil in se nato odpeljal naprej a so ga policisti našli dobro uro po dogodku. Oba sta bila preizkušena z alkotestom, prisotnih alkohola niso ugotovili. Zaradi suma, da je voznik kombija poleg nepravilnega prehitevanja storil tudi kaznivo dejanje zapustitve poškodovanca v prometni nesreči po 1. odstavku 328. člena kazenskega zakonika, policisti še nadaljujejo s preiskovanjem primera.

Zapustitev poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči

328. člen

(1) Voznik motornega vozila ali drugega prevoznega sredstva, ki pusti brez pomoči koga, ki je bil s tem prevoznim sredstvom ali zaradi njega poškodovan, se kaznuje z zaporom do enega leta.

(2) Če ima opustitev pomoči za posledico hudo telesno poškodbo ali smrt poškodovanega, se storilec kaznuje z zaporom od treh mesecev do petih let.

Še dva lažje poškodovana kolesarja

Na Ruperč Vrhu je v nedeljo popoldne padel 69-letni kolesar. Po ugotovitvah policije se je peljal sam, izgubil oblast nad kolesom in tako nesrečno padel, da je vožnjo zaključil v bolnišnici z udarninami in podplutbami.

V Šentjerneju pa je s kolesom padel tudi 15-letnik. Kot kaže se mu je med vožnjo in neznanega razloga obrnilo krmilo, tako da je padel čezenj. Kolesar je uporabljal varnostno čelado, pri padcu pa razen odrgnin in udarnin ni bil huje poškodovan.