Štatenbeg, Makole Svet24.si

Do usodnega DA brezplačno, lahko pa tudi ...

astro Svet24.si

Horoskop za soboto, 28. januarja

2023-01-27 13.43.36 Necenzurirano

V posmeh državi: Snežičevi plakati pred vrati ...

borut pahor pisarna pl Reporter.si

Poglejte, koliko nadomestila bo prejemal Borut ...

doncic Ekipa24.si

Trener Dallasa je razkril, kakšno je Dončićevo ...

damjan-murko Njena.si

To je razlog, da Damjan Murko ni znova postal ...

cristiano ronaldo al nassr pm Ekipa24.si

Za to mu plačajo 200 milijonov? Noro, kakšno ...

Kronika

Vdor strehe dvorane Olimpijskega centra

Piše: R.K.

Čas objave:
23.01.2023 18:23

Zaradi izrednih vremenskih razmer je prišlo do vdora strehe dvorane Olimpijskega centra Novo mesto. Do vdora je prišlo, kljub temu da so bili ob napovedanih vremenskih razmerah upoštevani vsi protokoli in postopki, ki jih predvideva dobavitelj strehe, so sporočili z Zavoda Novo mesto.

Poškodovanih ni bilo, v postopku pa so ukrepi za preprečevanje nadaljnje škode na objektu. Višina do sedaj povzročene škode še ni znana. Do nadaljnjega so odpovedane vse načrtovane aktivnosti na poškodovanem športnem objektu.

Zavod Novo mesto si bo skupaj z lastnikom Mestno občino Novo mesto in dobaviteljem strehe podjetjem Duol prizadeval za čimprejšnjo sanacijo objekta. Na podlagi napovedanih vremenskih razmer je komunikacija med upravljavcem objekta Zavodom Novo mesto ter podjetjem Duol sicer potekala ves pretekli teden, so sporočili z Zavoda Novo mesto. "Pravočasno so bili sproženi vsi dogovorjeni protokoli, ki naj bi preprečili preobremenitev šotora. Še pred sneženjem je bil v prostoru vzpostavljen zahtevani nadtlak, objekt pa je bil ustrezno ogrevan. Danes so na objektu posredovali tudi poklicni gasilci, ki so s strehe odstranjevali sneg ter črpali vodo, " so zapisali v poročilu za javnost na Zavodu Novo mesto.

V prihodnjih dneh bodo naredili natančno analizo in oceno škode.