stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Slovenija v žaklju ali ko je dovoljeno vse

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Kronika

Verižno trčenje na Drnovem

Piše: R.K.

Čas objave:
19.03.2024 10:57

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj posredovali v 88 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 267 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 14 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 13-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, groženj, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, iskanja pogrešane osebe in nedovoljenih prehodov državne meje.

Poškodovana voznica

Nekaj po 11. uri so policisti bili obveščeni o trčenju treh avtomobilov na Drnovem. Policisti PP Krško so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 26-letna voznica, ki je zaradi neprimerne varnostne razdalje trčila v avtomobil 57-letne voznice. Njeno vozilo je po trčenju odbilo še v avtomobil, ki ga je pred njo vozila 34-letna voznica. Lažje poškodovano povzročiteljico nesreče so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti ji bodo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Našli ukradene predmete

Policisti PP Šentjernej so bili obveščeni, da je med 15. 3. in 18. 3. v Dobruški vasi nekdo odstranil in odtujil 11 kosov vgrajene ograje v vrednosti okoli 3.000 evrov. V okviru preiskovanja kaznivega dejanja so pri pregledu širše okolice našli ukradeno ograjo in o najdbi obvestili oškodovanca. Nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin kaznivega dejanja.

Vlomi in tatvine

Na delovišču na območju Brezovice pri Črmošnjicah je v noči na 18. 3. nekdo z delovnega stroja odtujil več delov in lastnika oškodoval za okoli 5.000 evrov.

V kraju Ravne pri Zdolah je med 15. 3. in 18. 3. neznanec skozi vrata vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Na parkirnem prostoru na Otoški cesti v Novem mestu je med 16. in 20. uro nekdo poskušal vlomiti v osebni avtomobil. V notranjost mu ni uspelo priti, z vlomom pa je povzročil za okoli 1.000 evrov škode.

V noči na 19. 3. je na parkirnem prostoru na Ulici Danila Bučarja v Novem mestu neznanec vlomil v osebni avtomobil in odtujil potni list. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za 1.100 evrov.

Prijeli tihotapca in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo

Nekaj po 23. uri so policisti na območju Čateža ob Savi ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen passat romunskih registrskih oznak. Policisti so ugotovili, da 21-letni državljan Romunije v vozilu prevaža štiri državljane Iraka, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Državljanu Romunije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljanu Iraka še niso zaključeni.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Obrežje, Podgračeno, Jereslavec, Prilipe, Dobova, Podvinje, Loče, Rigonce, Mostec) izsledili in prijeli 20 državljanov Sirije, 18 državljanov Afganistana, devet državljanov Somalije, šest državljanov Nepala, pet državljanov Maroka, štiri državljane Burundija, tri državljane Turčije in državljana Kitajske. Na območju PP Črnomelj (Preloka, Bedenj, Vinica, Žuniči) so prijeli deset državljanov Sirije, šest državljanov Maroka in državljana Alžirije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.


Nesreča pri delu

Trebanjski policisti so bili nekaj po 13. uri obveščeni o nesreči pri delu v podjetju na območju Šentruperta. Opravili so ogled in po prvih ugotovitvah je 40-letni delavec zaradi izgube ravnotežja padel z višine in se huje poškodoval po glavi. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Okoliščine policisti še preiskujejo in bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.