volk Dobra karma

Je znak vaše duše volk ali riba? Odvisno, kdaj ...

nina-ivanič-kot-dragica-trošt Svet24.si

Nina Ivanič: na pripombe ob upodabljanju zlobnic ...

ER4IoVOXYAIEiN8 Reporter.si

Janša zatrjuje, da je 28. februarja letos ...

laboratorij, testiranje, koronavirus, berlin Svet24.si

Pomembne ugotovitve nemškega virologa, ki ...

20200303-00993114 Necenzurirano

Razkrivamo vladni trik za zvišanje ministrskih ...

Gaia Asta 1 Odkrito.si

Gaia Asta: »Stanje pri nas se bo umirilo v ...

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Isaac Palma končno pokazal svojo hči

Kronika Novo mesto

VIDEO: Pijan na nasprotno stran v 18-letnika

Piše: Radio Krka

Čas objave:
01.05.2013 08:18

Na predvečer praznika dela, nekaj pred 21. uro, se je na Ljubljanski cesti v Novem mestu zgodila huda prometna nesreča v kateri je umrl voznik kolesa z motorjem. Vozniku BMW-ja, ki je vozil pod vplivom alkohola, grozi do osem let zapora.

Po prvih ugotovitvah ogleda je 38-letni Novomeščan, voznik osebnega vozila BMW X6, peljal po Ljubljanski cesti v Novem mestu iz smeri izvoza avtoceste Karteljevo proti nakupovalnemu središču BTC. V Veliki Bučni vasi je zapeljal na nasprotno stran in trčil v 18-letnega domačina, ki se je z motornim kolesom peljal po svoji strani ceste. Trčenje je bilo tako silovito, da je 18-letnik na kraju (kljub uporabi varnostne čelade) umrl.

Opravljen preizkus alkoholiziranosti je pokazal pri vozniku avtomobila 0.52 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Odrejen je bil strokovni pregled.

Ogled kraja je vodila dežurna preiskovalna sodnica, ob sodelovanju okrožne državne tožilke in policistov postaje prometne policije in policijske postaje Novo mesto. Na kraju je strokovno pomoč nudila forenzična strokovnjakinja sektorja kriminalistične policije policijske uprave Novo mesto.


Ljubljanska cesta iz smeri izvoza avtoceste A2 Karteljevo proti krožnemu križišču "Situla" je bila zaradi ogleda kraja, odstranjevanja posledic in čiščenja vozišča od 21. do 2. ure zjutraj zaprta. Obvozi so bili urejeni.

Voznika osebnega vozila bodo po pridobljenih rezultatih strokovnega pregleda kazensko ovadili na okrožno državno tožilstvo v Novem mestu zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti. Za omenjeno kaznivo dejanje je zagrožena kazen do osmih let zapora in prepoved vožnje motornega vozila.

Prometna nesreča (Radio Krka)