profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika

Vijugal po cesti

Piše: R.K.

Čas objave:
13.07.2022 08:02

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj intervenirali v 70 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 206 klicev.

Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 11-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilništva, groženj, goljufije, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Vijugal po avtocesti

Okoli 17.30 so bili obveščeni o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila znamke BMW, ki naj bi na avtocesti pri Trebnjem vijugal po vozišču, zaviral in speljeval in ogrožal ostale udeležence v prometu. Policisti PPP Novo mesto so se takoj odzvali, voznika izsledili in izločili iz prometa. Med postopkom so ugotovili, da kršitelj kaže očitne znake alkoholiziranosti. Odredili so mu preizkus, v litru izdihanega zraka je imel 0,46 miligramov alkohola. Ugotovili so tudi, da ima na avtomobilu nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog v višini 1440 evrov. Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da se za omenjene kršitve vozniku motornega vozila izreče tudi 16 kazenskih točk.

Kolesarka pod vplivom alkohola

Nekaj po 22. uri so nas iz brežiške bolnišnice obvestili, da oskrbujejo žensko, ki naj bi se poškodovala pri padcu s kolesom. Policisti PPP Novo mesto so ugotovili, da je 40-letna ženska kolesarila iz smeri Kapel proti Župelevcu. V naselje Vrhje je izgubila oblast nad kolesom, s ceste zapeljala v jarek in padla. Zoper povzročiteljico nesreče, ki je imela v litru izdihanega zraka 0,56 miligramov alkohola, bodo uvedli postopek o prekršku.

Pod vplivom alkohola tudi traktorist

Črnomaljski policisti so bili ob 23.35 obveščeni o prometni nesreči v Semiču. Opravili so ogled in ugotovili, da je 51-letni voznik kmetijskega traktorja zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste po brežini in se lažje poškodoval. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,96 miligramov alkohola. Policisti bodo o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Z delovišča v Šentjerneju je v noči na 12. 7. nekdo odtujil okoli 50 opažnih plošč.

V noči na 12. 7. je v Straži neznanec vlomil v skladišče podjetja in odtujil električne vodnike. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 10.000 evrov škode.

V Veliki Loki so neznanci vlomili v ograjen skladiščni prostor in odtujili odpadni baker. Podjetje so oškodovali za okoli 1600 evrov.

Med 8. 7. in 12. 7. je s parkirnega prostora na Belokranjski cesti v Novem mestu nekdo odtujil osebni avtomobil Renault megane, kovinsko sive barve, letnik 1999, registrskih oznak NM EP-416.

V okolici Šentjerneja je nekdo z njive odtujil zelenjavo in lastnico oškodoval za 50 evrov.

Nasilništvo

Policisti PP Brežice so bili nekaj po 20. uri obveščeni, da naj bi prišlo do spora in pretepa med več osebami pred prodajalno v Brežicah. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je prišlo do spora in pretepa med člani dveh družin, ki se med seboj poznajo in so že dalj časa v sporu. 42-letni osumljenec je s sekiro poškodoval osebni avtomobil oškodovanca, drugi osumljenec pa se je namerno zaletel v njegov avtomobil. Oškodovancu je uspelo pobegniti in na pomoč poklicati policiste. Vzpostavili so javni red in mir, ugotovili identiteto vpletenih oseb in zasegli sekiro. Nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin kaznivega dejanja nasilništva. 

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Poskus izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila turških registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in v tovornem prostoru odkrili tri državljane Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim
organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Ponikve, Mokrice, Dobova, Prilipe) izsledili in prijeli 31 državljanov Bangladeša, sedem državljanov Nepala, pet državljanov Iraka, pet državljanov Indije in dva državljana Afganistana.