stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Kronika

Vinjena povzročila nesrečo

Piše: R.K.

Čas objave:
28.09.2022 08:02

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj posredovali v 59 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 171 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 12 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi petih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Povzročiteljica nesreče pod vplivom alkohola

Nekaj po 22. uri so bili policisti obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov na Ljubljanski cesti v Novem mestu. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 33-letna voznica osebnega avtomobila, ki je zaradi vožnje po nasprotnem smernem vozišču trčila v avtomobil 49-letnega voznika. V nesreči ni bil nihče
poškodovan, policisti pa so še ugotovili, da je povzročiteljica vozila pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka je imela 0,52 miligramov alkohola. Odvzeli so ji vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

KRIMINALITETA

Tatvine

Med 10. 9. in 27. 9. je v Brezju pri Veliki Dolini neznanec s strehe počitniškega objekta odtujil deset metrov bakrenih žlebov in pet metrov odtočnih cevi. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 800 evrov.

Z delovišča v Dobrovi na območju Krškega so v noči na 28. 9. neznanci iz premičnih semaforjev odtujili dva akumulatorja in s tatvino povzročili za okoli 300 evrov škode.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Mihalovec, Slovenska vas, Rigonce, Obrežje) izsledili in prijeli šest državljanov Konga, dva državljana Maroka, državljana Sirije in državljana Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.