stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Kronika

Vinjenemu prepovedali vožnjo, a ga to ni ustavilo

Piše: R.K.

Čas objave:
12.03.2024 12:07

Policisti so včeraj obravnavali dva voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola ter prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodovala voznica.

Včeraj so policisti PP Trebnje med kontrolo prometa v Slovenski vasi nekaj po 11. uri zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Renault megane. Med postopkom so ugotovili, da 59-letni voznik vozi pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,44 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Kršitelj prepovedi ni upošteval, saj so ga okoli 11.30 ponovno ustavili na območju Bistrice. Tokrat so mu nadaljevanje vožnje preprečili z zasegom vozila. O kršitvah cestno prometnih predpisov in neupoštevanju odredbe bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Včeraj okoli 13.30 so policisti na območju Nove vasi pri Mokricah zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila hrvaških registrskih oznak. 48-letnemu državljanu Hrvaške so zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus in ugotovili, da ima v litru izdihanega zraka 1,21 miligramov alkohola. Kršitelju, ki pri sebi ni imel ustreznih listin za vstop v Slovenijo in je državno mejo prestopil izven mejnega prehoda, so odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev predpisov Zakona o tujcih in Zakona o nadzoru državne meje so mu izdali plačilni nalog v višini 600 evrov. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola ga bodo privedli v postopek pred pristojno sodišče.

Policisti PP Novo mesto so bili včeraj nekaj po 18. uri obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo žensko, ki naj bi se poškodovala v prometni nesreči. Zbrali so obvestila, opravili ogled in ugotovili, da se je nesreča zgodila v jutranjih urah v Šmihelu. Za nesrečo je odgovoren 72-letni voznik osebnega avtomobila, ki je odvzel prednost 33-letni voznici osebnega avtomobila. Zoper povzročitelja nesreče z lažjimi telesnimi poškodbami bodo policisti uvedli prekrškovni postopek.