stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Kronika

Vinjenemu zasegli avto

Piše: R.K.

Čas objave:
18.02.2022 12:55

Policisti so na številki 113 spreli 160 klicev in obravnavali 60 dogodkov, ki so zahtevali posredovanje policije.

Policisti so obravnavali tri kršitve javnega reda in miru na javnem kraju in eno v zasebnem prostoru. Kršiteljem v na območju Trebnjega in Novega
mesta so zaradi kršitev napisali tri plačilne naloge za pet različnih prekrškov.

Obravnavali so trinajst prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lahkimi telesnimi poškodbami. V slednji je bil danes zjutraj udeležen 37-letni voznik osebnega avtomobila na avtocesti pri Dobruški vasi, kjer je zaradi neprevidnosti zapeljal s ceste in se pri tem lažje poškodoval. Prisotnosti alkohola policisti niso ugotovili. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so zasegli dve vozili – v enem primeru je bil voznik tudi pijan.

Pijanemu vozniku zasegli avto
Krški policisti so popoldne v Krškem ustavili 47-letnega voznika osebnega avtomobila, ki jim je s svojo vožnjo vzbujal sum, da ni psihofizično sposoben varno voziti v cestnem prometu. Najprej so ugotovili, da vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja, nadalje pa je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,13 mg/l alkohola v izdihanem zraku (2,3 promila).

Brežiški policisti prijeli devet tujcev
V noči iz četrtka na petek so brežiški policisti, ki varujejo zeleno mejo, v Mihalovcu prijeli devet državljanov Afganistana, ki so državno mejo prečkali izven mejnih prehodov. Postopki s tujci še niso zaključeni. 

Ukradeni telefon vrnili lastniku

V trgovskem centru v Trebnjem je kupec na blagajni odložil telefon, da je lahko opravil plačilo artiklov. Po plačilu se je odpravil domov in šele doma je ugotovil, da je telefon pozabil v trgovini. Ko se je vrnil, telefona več ni bilo. Pogledali so posnetke varnostnih kamer in ugotovili, da je nek drug kupec omenjeni telefon spravil v žep. Poklicali so policiste, ki so si ogledali posnetke in prepoznali 38-letnika iz okolice Trebnjega. Oglasili so se pri njemu in mu zasegla odtujeni mobilni telefon. Telefon so vrnili oškodovancu, 38-letnika pa bodo kazensko ovadili.

Odnesli akumulator

V noči iz srede na četrtek so neznanci iz delovnega stroja, ki je bil parkiran na delovišču v Kamni gori, odnesli akumulator. Najprej so poškodovali ključavnico pokrova motorja, nato pa odnesli akumulator ter tako lastnikom povzročili za okoli tristo petdeset evrov škode.

Vlom v vozilo
Zvečer so klicali policiste v Dolenjo Nemško vas zaradi vloma v osebni avtomobil. Tam so tri osebe vlomile v parkiranega pasata med tem, ko je bil
lastnik na igrišču. Storilce, ki so se iz kraja odpeljali s sivim cliotom, so pregnali, a so pred tem uspeli iz avta ukrasti nekaj čez sto evrov denarja. Poškodovali so tudi vrata vozila in tako lastniku povzročili za okolic petsto evrov škode. Za storilci še poizvedujejo.