franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika

Vlomil v stanovanje kar čez balkon

Piše: R.K.

Čas objave:
27.07.2023 09:40

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj posredovali v 74 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 238 klicev. Obravnavali so 13 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vlomov, goljufije, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodov državne meje.

Na področju kriminalitete so Krški policisti včeraj preiskovali več tatvin. Policisti PP Krško so obravnavali več tatvin na širšem območju Krškega. V vseh primerih so opravili oglede in zbirali obvestila. Med preiskavo so ugotovili, da je kaznivih dejanj osumljen 41-letni moški iz okolice Krškega. Pridobili so odredbo sodišča in na njegovem domu opravili hišno preiskavo. Našli in zasegli so več predmetov, ki izvirajo iz kaznivih dejanj tatvin na območju Leskovca pri Krškem in Krškega, in sicer motorno kosilnico, električno ročno orodje, samokolnico in denarnico z dokumenti. Ukradene predmete bodo vrnili oškodovancem in nadaljujejo s preiskavo. Zoper 41-letnika bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj tatvin in uvedli prekrškovni postopek, saj so pri njem našli in zasegli tudi naboje.

Vlomi in tatvine

V noči na 26. 7. je v Češči vasi nekdo vlomil v poslovne prostore društva in odtujil okoli 20 evrov.

V kraju Cundrovec na območju Brežic je v noči na 26. 7. neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil zlat nakit, denar in dva baterijska vrtalnika. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.500 evrov škode.

Na področju mejnih zadev in tujcev so policisti obravnavali nedovoljene prehode državne meje. Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Nova vas pri Mokricah, Sela pri Dobovi, Libna, Jesenice na Dolenjskem, Podvinje, Loče) izsledili in prijeli 53 državljanov Maroka, 53 državljanov Afganistana, 26 državljanov Bangladeša, 24 državljanov Pakistana, šest državljanov Indije, tri državljane Turčije, dva državljana Šrilanke, dva državljana Konga, državljana Alžirije in državljana Kube. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo.