nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Kronika Črnomelj

Vozili pijani in brez vozniške

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.04.2013 12:59

Črnomaljski policisti so včeraj dopoldne v Semiču ustavili 21-letnega voznika osebnega avtomobila Renault 5. Vozil je brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola.

Med postopkom so ugotovili, da kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj še ni opravljal vozniškega izpita. Vozil je neregistriran osebni avtomobil, na katerem sta bili nameščeni registrski tablici, ki pripadata drugemu vozilu. Kršitelj med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu. Poškodovano vozilo so mu začasno zasegli. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Zakon o pravilih cestnega prometa, Zakon o voznikih in Zakon o motornih vozilih za omenjene kršitve določajo globo v višini 1620 evrov.

Kršitelji pod vplivom alkohola

Policisti Policijske uprave Novo mesto so od zadnjega poročanja intervenirali v 142 nujnih primerih. Obravnavali so 18 prometnih nesreč, v katerih je nastala materialna škoda. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali tri voznike in večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov zasegli osebni avtomobil. Posredovali so zaradi 35 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in pridržali kršitelja, ki se kljub ukazom policistov nista pomirila. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, lahkih telesnih poškodb, ponarejanja dokumentov, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Intervenirali so zaradi nesreč pri delu, požara, iskanja pogrešane osebe, sprožitev signalno varnostnih naprav, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev, zgostitev prometa, in ovir na vozišču.

Novomeški policisti so 12. 4. nekaj pred polnočjo v Novem mestu ustavili voznika osebnega avtomobila, ki sprva znakov ustavljanja ni upošteval in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. 39-letni državljan Bolgarije je imel v litru izdihanega zraka 0,63 miligramov alkohola.

Nekaj po polnoči so na Seidlovi cesti opazili voznika, ki je z vozilom vijugal po vozišču in ogrožal ostale udeležence v prometu. Ugotovili so, da 53-letni državljan Francije nima veljavnega vozniškega dovoljenja. V litru izdihanega zraka je imel 0,72 miligramov alkohola.


Brežiški policisti so 13. 4. popoldan v Čatežu ob Savi ustavili 32-letnega voznika osebnega avtomobila in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je odklonil opravljanje preizkusa. Med postopkom ni upošteval ukazov policistov, zato so zoper njega uporabil prisilna sredstva in ga obvladali.

V noči na 14. 4. so brežiški policisti v kraju Bukošek ustavili 56-letnega voznika osebnega avtomobila. Kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 1,00 miligramov alkohola.

V noči na 14. 4. so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v okolici Dolenjskih Toplic, kjer se je voznik osebnega avtomobila zaletel v ograjo. Ugotovili so, da je bil vzrok prometne nesreče vožnja preblizu desnemu robu vozišča. 32-letni povzročitelj nesreče, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 1,31 miligramov alkohola.

Policisti so kršiteljem izdali plačilne naloge in na sodišče naslovili obdolžilne predloge. Tri so odpeljali v prostore za pridržanje.