volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika Novo mesto

Vozili pod vplivom alkohola

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.04.2016 13:58

Opite voznike so minuli vikend policisti ustavili v Črnomlju, Metliki in Novem mestu.

Črnomaljski policisti so bili minulo soboto popoldne obveščeni, da naj bi v kraju Črešnjevec pri Dragatušu pijan voznik z osebnim avtomobilom vozil po travi in vznemirjal prebivalce. Policisti so 41-letnega kršitelja izsledili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Voznik je opravljanje preizkusa in strokovni pregled odklonil. Policisti so ga odpeljali v prostore za pridržanje, mu odvzeli vozniško dovoljenje in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Policisti Policijske postaje Metlika so včeraj zvečer v Metliki ustavili voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. 62-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,99 miligramov alkohola (2,06 g/kg). Kršitelju so zasegli vozniško dovoljenje, mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Na Ljubljanski cesti v Novem mestu so policisti prav tako včeraj zvečer ustavili 46-letnega voznika osebnega avtomobila. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja in je vozil neregistriran avtomobil, je imel v litru izdihanega zraka 0,80 miligramov alkohola (1,66 g/kg). Renault kangoo so mu zasegli in o kršitvah seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine


V Brežicah je 8. 4. nekdo skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, z vlomom pa je povzročil premoženjsko škodo.

Med 9. 4. in 10. 4. je v Češči vasi neznanec vlomil v nedograjeno stanovanjsko hišo in odtujil sesalnik in nekaj plastenk pijače. Lastnika je oškodoval za 400 evrov.

V Bogneči vasi na območju Trebnjega so v noči na 10. 4. neznanci vlomili v tri zidanice. Z vlomi in tatvinami so povzročili za okoli 700 evrov škode.

V noči na 11. 4. je v Velikem Gabru nekdo vlomil v gostinski lokal in odtujil tobačne izdelke. Škode je za okoli 1000 evrov.