Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika

Voznica in kolesar pregloboko pogledala v kozarec

Piše: R.K.

Čas objave:
02.07.2021 08:45

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 52 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 205 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodoval kolesar, in osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 16-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj tatvin. Posredovali so zaradi poskusov izmika mejni kontroli in kurjenja v naravnem okolju.

Voznica pod vplivom alkohola
Nekaj po 19. uri je občanka policiste opozorila na nevarno vožnjo voznice osebnega avtomobila, ki naj bi vozila iz smeri Boštanja proti Krškem in vijugala po vozišču. Policisti PP Krško so na podlagi opisa vozila kršiteljico izsledili in ustavili. 68-letna kršiteljica je imela v litru izdihanega zraka 0,62 miligramov alkohola. Prepovedali so ji nadaljnjo vožnjo, ji odvzeli vozniško dovoljenje in o kršitvi z obdoložilnim predlogom seznanili sodišče.

Kolesar z 1,6 promili alkohola
Brežiški policisti so bili nekaj pred 23. uro obveščeni, da v Gazicah reševalci oskrbujejo moškega, ki naj bi se poškodoval pri padcu s kolesom. Opravili so ogled in ugotovili, da je 19-letni kolesar peljal po pločniku, izgubil oblast nad kolesom, padel in se lažje poškodoval. V litru izdihanega zraka je imel 0,75 miligramov alkohola. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov mu bodo izdali plačilni nalog.



Tatvina
V Svinjskem na območju PP Sevnica je dopoldne nekdo izkoristil krajšo odsotnost stanovalca, ki se je nahajal na vrtu, in iz odklenjene stanovanjske hiše odtujil denarnico z denarjem in dokumenti.

Poskusi izmika mejni kontroli
Policisti PMP Obrežje so med mejno kontrolo tovornega vozila srbskih registrskih oznak v tovornem delu odkrili tri državljane Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli. Prav tako na tovornem vozilu srbskih registrskih oznak so na podvozju odkrili državljana Maroka, ki je skušal nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.