stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika Novo mesto

Voznik traktorja hudo poškodovan

Piše: Novo mesto

Čas objave:
22.05.2018 11:47

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 53 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 205 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je ena oseba huje poškodovala, prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Zasegli so avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi šestih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj goljufije, ponarejanja denarja, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST
Voznik traktorja hudo poškodovan
Nekaj po 8. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči v Češnjicah pri Trebelnem. Trebanjski policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 63-letni voznik kmetijskega traktorja izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v stanovanjsko hišo. Huje poškodovanega voznika so reševalci odpeljali v bolnišnico.

Povzročil nesrečo in pobegnil
Nekaj pred 13. uro so novomeški policisti med kontrolo prometa pri Muhaberju ustavljali voznika osebnega avtomobila Citroen saxo. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo in zaradi nepravilnega prehitevanja trčil v avtomobil voznice, ki je pravilno pripeljala iz nasprotne smeri. Po trčenju je nadaljeval z vožnjo, v okolici Novega mesta avtomobil ustavil, odstranil registrske tablice in pobegnil. Policisti so 36-letnega kršitelja cestno prometnih predpisov izsledili. Med postopkom so ugotovili, da gre za večkratnega hujšega kršitelja cestno prometnih predpisov, ki nima veljavnega vozniškega
dovoljenja. Vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. 36-letni voznik je imel v litru izdihanega zraka 0,23 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o številnih kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Zakon o pravilih cestnega prometa, Zakon o voznikih in Zakon o motornih vozilih za omenjene kršitve določajo globo v višini 3500 evrov.



MEJNE ZADEVE IN TUJCI
Nezakonito prestopili državno mejo
Policisti Policijske uprave Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Sinji vrh, Preloka, Želebej in Božakovo izsledili in prijeli 34 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo.
22 državljanov Pakistana in 12 državljanov Alžirije je zaprosilo za mednarodno zaščito, policijski postopki z njimi pa še niso zaključeni.

Zasegli ukraden avtomobil
Na Mejni prehod za mednarodni cestni promet Obrežje je okoli 9. ure na vstop v Slovenijo pripeljal voznik kombiniranega vozila iz Turčije.
Policisti so opravili mejno kontrolo in med pregledom vozila ugotovili, da ima prenarejene identifikacijske številke, kombi pa je bil v letu 2017 ukraden v Italiji. Volkswagen caravelle so zasegli in z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.