stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Kronika

Z 2,7 promila vijugal po cesti V Krškem

Piše: R.K.

Čas objave:
18.10.2022 09:45

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 58 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 189 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri so se udeleženci lažje poškodovali in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Brežicah so zasegli motorno kolo kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave, kurjenja v naravnem okolju in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Z 2,7 promila vijugal po cesti V Krškem

Nekaj pred 14. uro so policisti med opravljanjem nalog v Krškem opazili voznika osebnega avtomobila, ki je vijugal po cesti in večkrat trčil v robnik. Nevarnega voznika so ustavili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 40-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 1,30 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Po avtocesti z 1,6 promili alkohola

Policisti PPP Novo mesto so bili nekaj po 20. uri obveščeni, da naj bi po avtocesti iz smeri Biča proti Trebnjem voznik osebnega avtomobila znamke Toyota vijugal po vozišču in ogrožal ostale udeležence v prometu. Takoj so se odzvali, nevarnega voznika izsledili in ustavili. Med postopkom so ugotovili, da gre za 42-letnega kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,76 miligramov alkohola. Izločili so ga iz prometa, mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Prometna nesreča na Bizeljskem

Ob 15. uri smo bili obveščeni o trčenju oziroma prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov, pešca in trikolesnika v Dobravi na območju PP Brežice. Policisti so opravili ogled, zbrali obvestila in po prvih ugotovitvah je za nesrečo odgovoren 29-letni voznik osebnega avtomobila, vzrok pa je nepravilna stran in smer vožnje. Lažje poškodovana voznika osebnih avtomobilov in lažje poškodovanega pešca so reševalci na kraju oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Okoliščine nesreče policisti še preiskujejo.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

17. 10. v jutranjih urah je nekdo izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev in skozi kletno okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je prehrambene artikle in več steklenic z alkoholnimi pijačami. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 900 evrov škode. 

V noči na 18. 10. je na Smrečnikovi ulici v Novem mestu nekdo vlomil v parkiran VW caddy in odtujil električno ročno orodje. Okoliščine policisti še preiskujejo.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Poskus izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in v tovornem delu našli državljana Turčije, ki se je poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Predali so ga hrvaškim varnostnim organom. 

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Slovenska vas, Rigonce) izsledili in prijeli državljana Kosova in državljana Turčije in na območju Metlike državljana Kube. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.