Mary ŠEvo Svet24.si

FOTO: Kriptomilijonar na jahto lani povabil Špelo...

hrvaška policija, splošna Svet24.si

Grozljiv umor na Krku: Mož zadavil ženo in ...

Primož Roglič Svet24.si

Roglič v boj za medalje v kronometru: "Bo poseben...

violeta bulc-pl005 Reporter.si

Vrnitev nekdanje evropske komisarke: Violeta Bulc ...

20210603-01063348 Necenzurirano

Pred vrati četrti val, Poklukar pa ne da denarja ...

baterije, hrenovka Odkrito.si

PAZLJIVO! To se zgodi, če otrok pogoltne ...

Bahra zahirović3 Njena.si

Ljubezen na vasi: Bahra postala plavolaska

Kronika

Z 2,7 promili alkohola vijugal po avtocesti

Piše: R.K.

Čas objave:
15.06.2021 14:05

Policisti so bili včeraj okoli 18.30 obveščeni, da naj bi na avtocesti v smeri iz Ljubljane proti Novemu mestu voznik osebnega avtomobila vijugal po vozišču in ogrožal ostale udeležence v prometu.

Policisti PPP Novo mesto so se takoj odzvali in na podlagi opisa vozila voznika v Karteljevem izsledili in ustavili. Med postopkom so ugotovili, da gre za državljana Hrvaške, ki naj bi bil na poti iz Italije, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,31 miligramov alkohola. Odvzeli so mu prostost, ga pridržali, danes pa ga bodo privedli v postopek pred pristojno sodišče.

Vlomi in tatvine
Oškodovanec je policiste PP Trebnje obvestil, da mu je 11. junija nekdo na dvorišču stanovanjske hiše v Repčah iz osebnega avtomobila odtujil okoli 9000 evrov.

Žrtve vlomov v vozila in tatvin iz vozil so največkrat vozniki, ki na vidnih mestih nezavarovane puščajo različne predmete, kot so torbice, denarnice, mobilni telefoni in računalniki. Storilci v vozila vlamljajo predvsem v večernih in nočnih urah na način, da razbijejo stekla na vozilu in poleg odtujenih predmetov povzročijo tudi premoženjsko škodo na vozilu. Občane policisti pozivajo k upoštevanju osnovnih samozaščitnih ukrepov, s katerimi lahko bistveno zmanjšajo tveganje, da postanejo žrtev kaznivega dejanja. Svetujejo, da v vozilih brez nadzora ne puščajo predmetov in vozila zaklepajo. Tudi predmeti v vrečki ali torbici, ki sicer niso dragoceni, so vaba za storilce, škoda na vozilu pa bo v tem primeru bistveno večja kot vrednost odtujenih predmetov.

Na delovišču v okolici Brežic je neznanec iz rezervoarjev dveh delovnih strojev iztočil in odtujil okoli 200 litrov goriva.S terase gostinskega lokala v Novem mestu je med 12. junijem in 14. junijem nekdo odtujil senčnik s podstavkom. Lastnika je oškodoval za okoli 1000 evrov.

Poškodovanje tuje stvari
V Trebnjem je med 11. junijem in 14. junijem neznanec poškodoval vrata in ekran polnilne postaje za električna vozila ter s tem povzročil za 18.000 evrov škode.

Požar
Okoli 11. ure so bili policisti obveščeni o požaru stanovanjske hiše na območju Kostanjevice na Krki. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov je do požara prišlo v kuhinji, kjer je oškodovanka na štedilnik postavila ponev z mastjo. Pregreta maščoba se je vnela, ogenj pa je zajel kuhinjsko napo in ostalo pohištvo. Požar so gasilci omejili in pogasili, še pred njihovim prihodom pa se je med poskusom gašenja lažje poškodovala 60-letna stanovalka. Policisti bodo o ugotovitvah po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.