denis-avdić Svet24.si

FOTO in VIDEO: Denisu Avdiću voščili tudi dve ...

opica tamarinka Svet24.si

Skrivnostna izginotja in smrt v živalskem vrtu

sova, rusija, vohunjenje Necenzurirano

Skrivnost stavbe, kjer je bil štab ruskih vohunov

plavajoce mobilne hise ljubljanica-pl003 Reporter.si

Jankovićevi stari znanci so se omastili: bivša ...

Igor E Ekipa24.si

Sramota na nacionalki! Izkušenega Berganta ...

Gašper Rifelj postal televizijski voditelj Njena.si

Gašper Rifelj se spopada z jutranjim vstajanjem

luka doncic Ekipa24.si

Lukaaaaa! Dončić po poškodbi z neverjetnim ...

Kronika

Z 2,7 promili alkohola vijugal po avtocesti

Piše: R.K.

Čas objave:
15.06.2021 14:05

Policisti so bili včeraj okoli 18.30 obveščeni, da naj bi na avtocesti v smeri iz Ljubljane proti Novemu mestu voznik osebnega avtomobila vijugal po vozišču in ogrožal ostale udeležence v prometu.

Policisti PPP Novo mesto so se takoj odzvali in na podlagi opisa vozila voznika v Karteljevem izsledili in ustavili. Med postopkom so ugotovili, da gre za državljana Hrvaške, ki naj bi bil na poti iz Italije, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,31 miligramov alkohola. Odvzeli so mu prostost, ga pridržali, danes pa ga bodo privedli v postopek pred pristojno sodišče.

Vlomi in tatvine
Oškodovanec je policiste PP Trebnje obvestil, da mu je 11. junija nekdo na dvorišču stanovanjske hiše v Repčah iz osebnega avtomobila odtujil okoli 9000 evrov.

Žrtve vlomov v vozila in tatvin iz vozil so največkrat vozniki, ki na vidnih mestih nezavarovane puščajo različne predmete, kot so torbice, denarnice, mobilni telefoni in računalniki. Storilci v vozila vlamljajo predvsem v večernih in nočnih urah na način, da razbijejo stekla na vozilu in poleg odtujenih predmetov povzročijo tudi premoženjsko škodo na vozilu. Občane policisti pozivajo k upoštevanju osnovnih samozaščitnih ukrepov, s katerimi lahko bistveno zmanjšajo tveganje, da postanejo žrtev kaznivega dejanja. Svetujejo, da v vozilih brez nadzora ne puščajo predmetov in vozila zaklepajo. Tudi predmeti v vrečki ali torbici, ki sicer niso dragoceni, so vaba za storilce, škoda na vozilu pa bo v tem primeru bistveno večja kot vrednost odtujenih predmetov.

Na delovišču v okolici Brežic je neznanec iz rezervoarjev dveh delovnih strojev iztočil in odtujil okoli 200 litrov goriva.S terase gostinskega lokala v Novem mestu je med 12. junijem in 14. junijem nekdo odtujil senčnik s podstavkom. Lastnika je oškodoval za okoli 1000 evrov.

Poškodovanje tuje stvari
V Trebnjem je med 11. junijem in 14. junijem neznanec poškodoval vrata in ekran polnilne postaje za električna vozila ter s tem povzročil za 18.000 evrov škode.

Požar
Okoli 11. ure so bili policisti obveščeni o požaru stanovanjske hiše na območju Kostanjevice na Krki. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov je do požara prišlo v kuhinji, kjer je oškodovanka na štedilnik postavila ponev z mastjo. Pregreta maščoba se je vnela, ogenj pa je zajel kuhinjsko napo in ostalo pohištvo. Požar so gasilci omejili in pogasili, še pred njihovim prihodom pa se je med poskusom gašenja lažje poškodovala 60-letna stanovalka. Policisti bodo o ugotovitvah po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.