franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika

Z avtobusom je trčil v avtomobil

Piše: R.K.

Čas objave:
14.12.2023 08:30

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 67 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 189 klicev. Obravnavali so devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe in nedovoljenih prehodov državne meje.

Na področju prometne varnosti so policisti obravnavali voznika z lažjimi poškodbami. Policisti PP Šentjernej so bili nekaj po 13. uri obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov v Dolenjem Mokrem Polju. Opravili so ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 32-letni voznik, ki je zaradi vožnje po levi strani vozišča izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil 22-letnega voznika, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. Lažje poškodovanega 22-letnika so oskrbeli v bolnišnici. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Za nesrečo odgovoren voznik avtobusa

Nekaj pred 15.30 so policisti bili obveščeni o prometni nesreči na avtocesti pri izvozu na Kronovo, v smeri proti Obrežju. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 46-letni voznik avtobusa bosanskih registrskih oznak zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v avtomobil 77-letne voznice. V nesreči ni bil nihče poškodovan, nastala je le premoženjska škoda na udeleženih vozilih. V času trčenja je bilo v avtobusu 28 potnikov. Policisti okoliščine še preverjajo in bodo zoper povzročitelja nesreče ustrezno ukrepali.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Nekaj po 22. uri se je zgodila prometna nesreča v krožnem križišču v Krškem. Policisti PP Krško so ugotovili, da je 41-letni voznik osebnega avtomobila zaradi izsiljevanja prednosti trčil v avtomobil, ki ga je vozil 22-letni voznik in po trčenju nadaljeval z vožnjo. Povzročitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,51 miligramov alkohola, bodo policisti zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Ukraden Porsche cayenne

Med 17. in 17.30 je s parkirnega prostora v Metliki nekdo odtujil osebni avtomobil Porsche cayenne črne barve avstrijskih registrskih oznak W81164N. Okoliščine tatvine policisti še preiskujejo.

Vlomi in tatvine

V Gorenji Brezovici in v Gorenjem Vrhpolju na območju Šentjerneja je v noči na 13. 12. nekdo vlomil v garažo in gospodarski objekt ob stanovanjski hiši in odtujil suhomesnate izdelke. Lastnika ocenjujeta, da sta oškodovana za 4.000 evrov.

Med 10. 12. in 13. 12. je v Semiču neznanec poskušal vlomiti v počitniško hišo. V objekt mu ni uspelo priti, z vlomom pa je povzročil za okoli 1.000 evrov škode.

Med 7. 12. in 13. 12. je na Jerebovi ulici v Novem mestu nekdo vlomil v klet stanovanjskega bloka in odtujil električni skiro Xiaomi 365 črne barve.

Kršitelja pridržali

Policiste PP Novo mesto so okoli 18.30 poklicali na pomoč iz gostinskega lokala v okolici Novega mesta, kjer naj bi pijan kršitelj razgrajal v lokalu in motil javni red. 26-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.

Prijeli tihotapce in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo

Nekaj po 11. uri so policisti v Krškem kontrolirali voznika osebnega avtomobila Opel astra slovenskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 46-letni državljan Belorusije prevaža osem državljanov Sirije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. V bližini so ustavili še osebni avtomobil Renault clio, v katerem ste se nahajala 40-letni državljan Belorusije in 21-letni državljan Belorusije. Ugotovili so, da sta tujca nudila pomoč državljanom Sirije pri nedovoljenem vstopu v Slovenijo. Državljanom Belorusije so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Sirije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Brežice, Dobova, Kapele, Slovenska vas, Nova vas pri Mokricah) izsledili in prijeli 13 državljanov Maroka, 11 državljanov Sirije, 11 državljanov Afganistana, deset državljanov Turčije, sedem državljanov Senegala, dva državljana Rusije, dva državljana Pakistana, državljana Sudana in državljana Egipta. Na območju PP Metlika (Rakovec, Drašiči) so prijeli 24 državljanov Sirije in na območju PP Sevnica (Log) osem državljanov Sirije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.