brioni, brionka, ladja Svet24.si

FOTO: Ob močnem neurju potonila ladja Brionka

MOTORIST Svet24.si

Previdno na dvokolesnikih, prihaja najbolj nevarno...

Screenshot 2023-03-26 at 22.26.53 Necenzurirano

"Zdravnik mi je rekel: plačaj 650 evrov ali pa ...

jerca legan milan cvikl m24 Reporter.si

Ločitvena vojna za luksuzno vilo: Umazano ozadje ...

primoz roglic lev Ekipa24.si

Kakšen kralj! Rogličev sin po dirki zasenčil ...

Everybody loves Raymond Odkrito.si

Tragično ozadje srečne družine

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Ali Luka Dončić lahko igra na naslednji tekmi? ...

Kronika

Z nožem poškodoval 40-letnika

Piše: R.K.

Čas objave:
01.05.2022 16:53

Policisti so od 30. aprila zjutraj pa do 1. maja zjutraj na številko 113 sprejeli 259 klicev, od tega je bilo 56 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije – večina, 31, se jih je zgodilo v noči na prvi maj.

Javni red in mir

Novomeški policisti bodo kazensko ovadili 33-letnika iz Poti v Gaj, ki je zvečer med prepisom z nožem lažje poškodoval 40-letnika.
Ponoči so policisti obravnavali dve kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru ter pet na javnem kraju, večina je bila povezana z glasno glasbo.

Nedovoljeno kurjenje

Novomeški policisti bodo ukrepali zoper več oseb v Brezju in okolici, ki so za kresovanje kurili gume, plastiko, tkanino in odpadke. V Kerinovem Grmu so ponoči zakurili starejši avtomobil. Krški policisti še ugotavljajo, čigavega, nato bodo ukrepali zopet osebo, ki je zakurila.

Vlomi in tatvine

V noči iz petka na soboto so neznanci vlomili v prazno hišo v Šutni. Iz hiše so odpeljali samohodno kosilnico. Lastnikom so skupaj naredili za več kot tisoč evrov škode.

Nesreče pri delu

Zjutraj so policiste in reševalce klicali v Krško vas. Tam je 54-letnemu delavcu pri sestopu iz lestve na streho, kjer so montirali sončno elektrarno, spodrsnilo. Pri padcu z višine približno štirih metrov si je zlomil roko. Zaščitne opreme ni uporabljal.
Regijski center za obveščanje iz Brežic je nekaj po deveti uri zjutraj obvestil policiste o nesreči pri sečnji dreves na Artu. Po prvih
ugotovitvah ogleda je lastnik gozda podiral drevesa, pri tem si je pomagal s traktorjem z vitlo in dvema pomagačema. Pri žaganju bukve se je eden od njiju umikal v smeri padanja drevesa, ki ga je zadelo s krošnjo. 22-letnik je negibno obležal in mu tudi posredovanje zdravstvenega osebja ni moglo več pomagati. Na novomeški urgenci so dopoldne oskrbeli poškodbe 12-letnika,
poškodovanega po nadlahti. Po prvih ugotovitvah ogledal je pomagal očetu, ki je z motorno žago doma žagal lesene stebre. Med žaganjem mu je motorno žago spodneslo in je pri tem po roki porezal sina. 12-letnik ni uporabljal zaščitne opreme.