stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Kronika

Z predelanim mopedom na cesto; nasilje v družini

Piše: R.K.

Čas objave:
06.03.2024 10:03

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 81 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 203 klice. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Sevnici so zasegli mopeda kršiteljema cestno prometnih predpisov. Posredovali so zaradi 12-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe in nedovoljenih prehodov državne meje.

Prometna nesreča v Brežicah

Včeraj nekaj pred 20. uro se je zgodila prometna nesreča v Brežicah. Po prvih ugotovitvah policistov je 64-letna voznica osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in trčila v prometno signalizacijo in drevo. Voznica in 70-letni potnik sta se v nesreči lažje poškodovala.

V Sevnici zasegli dva mopeda

Sevniški policisti so med kontrolo prometa na Kvedrovi cesti nekaj pred 15. uro ustavljali voznika mopeda, ki znakov policistov ni upošteval in je poskušal pobegniti.  Mladoletnega kršitelja cestno prometnih predpisov so prijeli in ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Moped so mu zasegli in o kršitvah seznanili starše mladoletnika. Prav tako na Kvedrovi cesti so okoli 17.30 kontrolirali mladoletno voznico mopeda znamke Piaggio. Zaradi suma, da je moped nedovoljeno predelan, so odredili izredni tehnični pregled, kjer so potrdili, da gre za predelavo. Moped so zasegli, o kršitvah obvestili starše in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Zaščitili žrtev in nasilnežu prepovedali približevanje

Policisti PP Novo mesto so okoli 21. ure posredovali zaradi nasilja v družini v zasebnem prostoru v Novem mestu. Ugotovili so, da je 45-letni nasilnež izvajal fizično in psihično nasilje nad partnerko in jo poškodoval. Izrekli so mu prepoved približevanja zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njeno življenje, osebno varnost in svobodo. O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Zoper 45-letnika bodo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.  

Tatvine

Z dvorišča podjetja v Krškem je v noči na 5. 3. nekdo odtujil pnevmatsko kladivo znamke Hammer.

Med 7.30 in 11. uro je z dvorišča izobraževalne ustanove na Seidlovi cesti v Novem mestu neznanec odtujil električno skiro Xiaomi MI Pro2.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rakovec, Kapele, Jesenice, Rigonce, Orešje na Bizeljskem) izsledili in prijeli 24 državljanov Iraka, 20 državljanov Afganistana, 19 državljanov Sirije, 13 državljanov Turčije, sedem državljanov Egipta, pet državljanov Maroka, štiri državljane Pakistana, tri državljane Irana, dva državljana Rusije in državljana Alžirije. Na območju PP Črnomelj (Balkovci, Preloka) so prijeli deset državljanov Sirije in na območju PP Metlika (Metlika) devet državljanov Sirije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.