viktor-orban, robert-golob Svet24.si

FOTO: Orban in Golob ob prihodu na kosilo brez ...

tempest, bojno-letalo Svet24.si

Zahodne sile s skupnim razvojem novega, naprednega...

damjan-žugelj Necenzurirano

NPU preiskuje tajno bazo podatkov za SDS

bostjan turk luka mesec pl Reporter.si

Boštjan M. Turk na bizarnem referendumskem ...

hojs Ekipa24.si

Ali je to možno?! Kontroverzni Hojs po izpadu ...

christine-mcvie1 Odkrito.si

Poslovila se je legendarna glasbenica

Albert Riera Ekipa24.si

Takšnega ga še niste videli! Besni Riera udaril ...

Kronika Novo mesto, Krško

Z ukradenim motorjem v roke policistom

Piše: R.K.

Čas objave:
21.08.2021 09:33

Novomeški policisti so včeraj nekaj po poltretji popoldan zaradi nezanesljive vožnje na Šegovi ustavili 33-letnega Novomeščana. Najprej so ugotovili, da je nezanesljiva vožnja verjetno povezana z dejstvom, da je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,73 mg/l alkohola v izdihanem zraku. V postopku pa se je še izkazalo, da kolo z motorjem APN ni njegovo, ampak ga je ukradel. Vrnili so ga lastniku, 33-letnika pa še kazensko ovadili.

V prometni nesreči huje poškodovan motorist
Malo pred pol šesto uro popoldne je na cesti od Krškega proti Sevnici, pri Zgornjem Pijavškem padel motorist. Po prvih ugotovitvah ogleda, ki so ga opravili prometni policisti, je motorist zaradi neprilagojene hitrosti med manevriranjem in uporabe zadnjega zavore v desnem nepreglednem ovinku izgubil oblast nad tisoč kubičnim motorjem, trčil v jekleno varnostno ograjo in po njej drsel nekaj deset metrov, preden se je ustavil. Iz brežiške bolnišnice so ga s helikopterjem s poškodbami hrbtenice odpeljali v UKC Ljubljana.

Mejne zadeve in tujci
Novomeški policisti so v bližini počivališče Starine zjutraj prijeli tri državljane Alžirije in državljana Palestine. Črnomaljski policisti so dopoldne pri Žuničih prijeli petnajst državljanov Afganistana. Postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.


Javni red in mir
S področja javnega reda so policisti obravnavali 29 različnih dogodkov, od tega je bilo štirinajst kršitev javnega reda in miru na javnem kraju. Devetkrat so glede na okoliščine izrekli opozorilo, petkrat pa uvedli postopek o prekršku.

Trebanjski policisti so s plačilnim nalogom umirili moškega, ki je v Mokronogu zjutraj čez cesto kričal na sosedo in jo pri tem tudi žalil.

Brežiški policisti so imeli po deseti uri zvečer obilico dela s prijavami kršitev javnega reda in miru v Gazicah. Kršitelju, ki je predvajal glasbo iz radijskega sprejemnika so nekaj pred polnočjo napisali plačilni nalog.