profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika Novo mesto, Krško

Z ukradenim motorjem v roke policistom

Piše: R.K.

Čas objave:
21.08.2021 09:33

Novomeški policisti so včeraj nekaj po poltretji popoldan zaradi nezanesljive vožnje na Šegovi ustavili 33-letnega Novomeščana. Najprej so ugotovili, da je nezanesljiva vožnja verjetno povezana z dejstvom, da je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,73 mg/l alkohola v izdihanem zraku. V postopku pa se je še izkazalo, da kolo z motorjem APN ni njegovo, ampak ga je ukradel. Vrnili so ga lastniku, 33-letnika pa še kazensko ovadili.

V prometni nesreči huje poškodovan motorist
Malo pred pol šesto uro popoldne je na cesti od Krškega proti Sevnici, pri Zgornjem Pijavškem padel motorist. Po prvih ugotovitvah ogleda, ki so ga opravili prometni policisti, je motorist zaradi neprilagojene hitrosti med manevriranjem in uporabe zadnjega zavore v desnem nepreglednem ovinku izgubil oblast nad tisoč kubičnim motorjem, trčil v jekleno varnostno ograjo in po njej drsel nekaj deset metrov, preden se je ustavil. Iz brežiške bolnišnice so ga s helikopterjem s poškodbami hrbtenice odpeljali v UKC Ljubljana.

Mejne zadeve in tujci
Novomeški policisti so v bližini počivališče Starine zjutraj prijeli tri državljane Alžirije in državljana Palestine. Črnomaljski policisti so dopoldne pri Žuničih prijeli petnajst državljanov Afganistana. Postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.


Javni red in mir
S področja javnega reda so policisti obravnavali 29 različnih dogodkov, od tega je bilo štirinajst kršitev javnega reda in miru na javnem kraju. Devetkrat so glede na okoliščine izrekli opozorilo, petkrat pa uvedli postopek o prekršku.

Trebanjski policisti so s plačilnim nalogom umirili moškega, ki je v Mokronogu zjutraj čez cesto kričal na sosedo in jo pri tem tudi žalil.

Brežiški policisti so imeli po deseti uri zvečer obilico dela s prijavami kršitev javnega reda in miru v Gazicah. Kršitelju, ki je predvajal glasbo iz radijskega sprejemnika so nekaj pred polnočjo napisali plačilni nalog.