stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Kronika Ljubljana/Velike Lašče

Za umor geodeta skoraj 21 let zapora

Piše: Radio Krka, STA

Čas objave:
10.05.2013 13:39

Senat ljubljanskega okrožnega sodišča je Romana Hočevarja obsodilo na 20 let in 11 mesecev zapora zaradi umora geodeta Romana Novakoviča ter nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem.

Obsojeni bo družini žrtve moral plačati tudi 98.000 evrov odškodnine zaradi duševnih bolečin. Pravici do pritožbe se je Hočevar po razglasitvi javno odpovedal.

Sodišče je med sojenjem, ki se je začelo pred tremi meseci, ugotovilo, da sta kaznivi dejanji obtoženemu v celoti dokazani, kar so potrdile tako priče kot dokazi.

Obtožnica je Hočevarju očitala, da je 18. septembra lani v Hrustovem pri Velikih Laščah s strelom v glavo z neposredne bližine ustrelil Novakoviča, ki je umrl na kraju kaznivega dejanja. Za umor mu je sodišče prisodilo 20 let zapora, dodatno leto dni pa zaradi nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem, saj je bil revolver, s katerim je Hočevar ustrelil Novakoviča, predelan, zanj torej ni imel dovoljenja.


Hočevar, ki med razglasitvijo sodbe ni želel vstati, čeprav to veleva zakon, je takoj po razglasitvi sodbe dejal, da se pravici do pritožbe, ki jo je možno vložiti v 15 dneh po prejemu sodbe, že sedaj nepreklicno odpoveduje. Prav tako je svojemu zagovorniku, ki ga je imel po uradni dolžnosti, prepovedal vložiti pritožbo. Tožilstvo bo o morebitni pritožbi še razmislilo.

Obsojeni bo priprt do pravnomočnosti sodbe. Če bo ta pravnomočna, se mu bo v kazen vštel tudi čas pridržanja in pripora, hkrati pa je sodišče Hočevarja oprostilo plačila sodnih stroškov.