mia skrbinac, miša molk Svet24.si

Miša Molk in Mia Skrbinac: intervju, ki nas je ...

zmrzal, slana, hlad, mraz, listje, gozdna pot Svet24.si

Na zadnji dan meteorološke jeseni zimske ...

nočno delo2 Svet24.si

Mame majhnih otrok lahko zavrnejo nočno delo

zan jansa trstenjakova sds pl Reporter.si

Družinsko podjetje Janeza Janše: sin Žan ...

rok snežič Necenzurirano

Policija, KPK & Co., se boste lotili Snežiča in ...

sentya-tiya-awbell Njena.si

Ljubezen po domače: Kakšna je poslovna pot ...

doncic Ekipa24.si

Navijači BESNI! Prizori iz DALLASA šokirajo, ne ...

Kronika Ljubljana

Začasno ustavljeno cepljenje s cepivom Janssen

Piše: STA

Čas objave:
29.09.2021 15:09

Potem ko je bil v zvezi s smrtjo mlajše bolnice postavljen sum na povezavo s cepljenjem proti covidu-19 je ministrstvo za zdravje v skladu s predlogom posvetovalne skupine za cepljenje pri NIJZ pozvalo NIJZ, da začasno ustavi cepljenje s cepivom Janssen, je na današnji novinarski konferenci povedal minister za zdravje Janez Poklukar.

Zaplet z mlajšo bolnico, ki je bila v ponedeljek zjutraj sprejeta v Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana in pri kateri je prišlo do suma resnega neželenega dogodka v časovni povezavi s cepljenjem proti covidu-19, se je končal tragično, je povedal minister, ki je izrekel sožalje svojcem, javnost pa prosil za pieteto in spoštovanje.

Minister sicer podrobnosti primera ne pozna in ga, kot je dejal, ne more komentirati. "Lahko pa zagotovim, da so stekli vsi potrebni predpisani postopki, da se razjasnijo vse okoliščine dogodka oz. bolezni," je dejal.O dogodku je UKC Ljubljana obvestil Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ), prav tako je, kot je dejal minister, ministrstvo za zdravje prejelo sklep posebne posvetovalne skupine za cepljenje pri NIJZ, po katerem glede na obvestilo o resnem neželenem dogodku po cepljenju s cepivom Janssen člani posvetovalne skupine za cepljenje predlagajo, da se do razjasnitve situacije cepljenje s tem cepivom začasno ustavi.

V skladu s tem predlogom je ministrstvo za zdravje pozvalo NIJZ, da začasno ustavi cepljenje s cepivom Janssen in o tem tudi obvesti cepilne centre in druge izvajalce cepljenja, je povedal minister. Ob tem je poudaril, da kot minister za zdravje in zdravnik popolnoma zaupa stroki in hkrati sledim njihovim priporočilom.