franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika Ljubljana

Zaradi Putinovega obiska izredno povečanje prometa

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
30.07.2016 08:24

Na že tako prometno najbolj obremenjen konec tedna v letu bodo voznikom danes parale živce tudi zapore cest. Zaradi obiska ruskega predsednika Vladimirja Putina bodo občasno popolnoma zaprte nekatere ceste na območju Gorenjske in Ljubljane, zato je pričakovati tudi izredno povečanje prometa na vseh ostalih glavnih prometnicah v državi.

(Foto: STA)
V prvi polovici današnjega popoldneva lahko pričakujemo popolno zaporo gorenjske avtoceste med izvozoma za letališče Jožeta Pučnika in izvozom Hrušica, v drugi polovici popoldneva pa popolno zaporo avtoceste od Naklega do Šentvida in ljubljanskih Žal na severni obvoznici.

Na policiji voznikom priporočajo, da pot v smeri Gorenjske načrtujejo v zgodnjih jutranjih ali dopoldanskih urah in jo zaključijo najpozneje do poldneva. Enako velja za smer z Gorenjske proti Ljubljani in za pot do brniškega letališča. Vsem, ki bodo danes potovali z letalom, svetujejo, naj se na letališče odpravijo prej kot običajno, predvidene so krajše zamude, daljših naj ne bi bilo.

Tistim, ki želijo do Kranjske Gore ali od tam do prestolnice, priporočajo, da so na cilju najpozneje do 11. ure. Gorenjska avtocesta naj bi bila v vse smeri prevozna najpozneje v zgodnjem večernem času.
Del dneva bo zaprt tudi predor Karavanke, v smeri Avstrije predvidoma od 11. ure.
Zaradi zastojev na slovenski strani in hkrati pričakovanega večjega navala turistov iz Nemčije in Nizozemske ob začetku počitnic bo tudi v Avstriji veljal poseben prometni režim. Avtocesta proti predoru Karavanke je pri razcepu Beljak za ves promet zaprta že od 9. ure dalje. Predor bo predvidoma zaprt do 18. ure. Že od petka zvečer je delno onemogočen promet preko Vršiča.


Voznike na spremenjeni režim obveščajo že pred Salzburgom, predlagajo pa obvoz preko Podkloštra na avstrijsko-italijanski meji, Vidma in Trsta ali pirnske avtoceste (A9) ter mejnega prehoda Šentilj.

V Italiji na avtocesti proti Vidmu oziroma Trstu zato pričakujejo povečan promet. Na gnečo voznike opozarja tudi hrvaški avto klub (Hak).

Ministrstvo za notranje zadeve je izdalo tudi posebno odredbo o današnji prepovedi prometa za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa presega 3500 kilogramov, vozil, ki so daljša od 14 metrov, traktorjev, motokultivatorjev, delovnih strojev, vprežnih vozil in vozil, s katerimi se kandidati za voznike učijo vožnje, razen avtobusov mestnega potniškega prometa, pa tudi vozil, ki prevažajo nevarno blago. Prepoved velja med 8. in 22. uro.

Voznikom bodo aktualne informacije na voljo na spletni strani promet.si, številki 1970, odzivniku 080 22 44, mobilni aplikaciji DarsPromet+ ter na radijskih postajah in družbenih omrežjih.