volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika Novo mesto

Zasegli avto in pištolo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
05.10.2015 12:12

Novomeški policisti so v soboto popoldan v Novem mestu ustavili 50-letnega voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola, za nameček pa je imel pri sebi še orožje.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 115 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 358 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci huje poškodovali, dve prometni nesreči z lažjimi telesnimi poškodbami in 14 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Štirim kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki nimajo veljavnih vozniških dovoljenj, so zasegli vozila. Posredovali so zaradi 27 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in pridržali kršitelja, ki se kljub ukazom policistov ni pomiril. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, ponarejanja denarja, nezakonitega lova, vlomov in tatvin.

PROMETNA VARNOST


HUDO POŠKODOVAN VOZNIK KOLESA Z MOTORJEM
Na kolesarski stezi v okolici Novega mesta se je 2. 10. zvečer zgodila prometna nesreča, v kateri se sta se hudo poškodovala voznik kolesa s pomožnim motorjem in kolesar. Novomeški prometniki so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 19-letni voznik kolesa z motorjem peljal po kolesarski stezi iz smeri Mačkovca proti Novemu mestu. Zaradi vožnje po kolesarskemu pasu, namenjenemu vožnji iz nasprotne smeri je trčil v 56-letnega kolesarja, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. Hudo poškodovana udeleženca nesreče so reševalci odpeljali v bolnišnico. 16-letni voznik kolesa s pomožnim motorjem med vožnjo ni uporabljal zaščitne čelade.

POVZROČITELJA NESREČ POD VPLIVOM ALKOHOLA

V noči na 3. 10. se je zgodila prometna nesreča v okolici Brežic. Brežiški policisti so ugotovili, da je 28-letni voznik osebnega avtomobila znamke Peugeot peljal po regionalni cesti iz Mokric proti Podgračenem. Pri naselju Ribnica je v ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste. Trčil je v prometno signalizacijo in v drog javne razsvetljave in se z vozilom prevrnil. V nesreči se je hudo poškodoval 24-letni potnik, ki je sedel na zadnjem sedežu in ni bil pripet z varnostnim pasom. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,67 miligramov alkohola.

Trebanjski policisti so bili 3. 10. popoldan obveščeni o prometni nesreči v Martinji vasi. Ugotovili so, da je 19-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz Mokronoga proti Hrastovici. V Martinji vasi je zaradi vožnje preblizu desnemu robu ceste izgubil oblast nad vozilom in trčil v ograjo ob cesti. Povzročitelj nesreče je nadaljeval z vožnjo, v Dolenjih Jesenicah je ponovno izgubil oblast nad vozilom, zapeljal levo in trčil v reklamni pano ob cesti. Vožnjo je nadaljeval preko travnika in zapeljal v bližnji gozd. 19-letnega voznika, ki je bil očitno pod vplivom alkohola, so oskrbeli v bolnišnici. Policisti bodo o številnih kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

ZASEGLI AVTOMOBIL IN PIŠTOLO

Novomeški policisti so 3. 10. popoldan v Novem mestu ustavili 50-letnega voznika osebnega avtomobila Opel vectra in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,80 miligramov alkohola. Med postopkom so v avtomobilu opazili tudi pištolo, katero naj bi kršitelj pred tem razkazoval. Orožje in avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

TATVINA
Na dvorišču stanovanjske hiše v okolici Trebnjega je 2. 10. dopoldan nekdo iz odklenjenega tovornega vozila odtujil električno ročno orodje. Lastnika je oškodoval za okoli 4000 evrov.