stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Kronika

Zasegli bokser, pretepali so se

Piše: R.K.

Čas objave:
03.11.2023 14:21

Novomeški policisti so na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo pri 45-letniku v Brezju. Zasegli so mu kovinski boksar in uvedli postopek o prekršku zaradi kršitve zakona o orožju. Pri hišni preiskavi so našli še tri registrske tablice vozil, ki jim ni vedel povedati izvora – tablice bodo poslali na pristojno upravno enoto.

V Novem mestu so obravnavali 81-letnika, ki je v trgovini v žepe nadeval nekaj izdelkov, pri blagajni pa jih je nekaj plačal, nekaj pa pozabil vzeti ven. Ko je to opazila varnostnica, ga je na to opozorila, a se 81-letnik ni pustil zmotiti, nanjo zavpil in odrinil ter se namenil ven iz trgovine. Varnostnica mu je to preprečevala, a jo je odrinil in se odpeljal. Policisti so ga kmalu zatem našli na domu. Zaradi kršitve zakona o zasebnem varovanju bodo zanj uvedli postopek o prekršku.

Na Glavnem trgu v Novem mestu so imeli v cvetličarni težave s stranko, ki ni bila zadovoljna z naročenimi rožami. Ker je 19-letnica iz okolice Brezja po mnenju policistov s svojim zmerjanjem prekoračila meje, so ji napisali plačilni nalog zaradi kršitve zakona o javnem redu in miru.


V Sevnici sta nekaj pred četrto popoldne trčila dva osebna avtomobila. Nastala je manjša materialna škoda in voznika, stara 24 in 54 let sta se namenila izpolniti evropsko poročilo, ko so se v dogajanje vmešali trije neznanci, ki so dogodek očitno prej opazovali. Niso jima pustili, da bi se dogovorila, tem več, 54-letni voznik jih je skupil, saj ga je eden od trojice udaril po obrazu. Pred prihodom policistov so se razbežali in jih še iščejo. Policisti so potem opravili še preizkus alkoholiziranosti udeležencev prometne nesreče, a prisotnosti alkohola niso ugotovili. Oba sta tudi imela veljavno vozniško dovoljenje.

Policist s službenim psom in novomeška patrulja so se popoldne odzvali na klic na številko policije 113 iz železniške postaje v Bršljinu. Tam naj bi 21-letnik iz okolice Novega mesta domnevno pošprical 16-letnika z dražečim sprejem, ga zmerjal, nato pa po neuspelem poskusu, da bi ga vpletel v pretep, odrinil, da je padel po tleh. Policiste sta oba počakala na kraju, okoliščine dogodka še preiskujejo. 21-letnika so sicer že večkrat obravnavali za premoženjska kazniva dejanja, prekrške javnega reda in cestno prometno prekrške.

Šentjernejski policisti preiskujejo pretep, ki se je zgodila na Trdinovi cesti. Tam naj bi se trije (44 letnik in njegova 25 in 18-letna sinova)n fizično spravili na sosede. Vsaj dva, 21-letnica in 21-letnik, sta imela vidne poškodbe, ena od oškodovank jo je odnesla brez vidnih poškodb. Stopnjo poškodb bodo ugotovili po zdravniškem pregledu, od tega pa bo tudi odvisno ali bodo policisti kršitelje kazensko ovadili ali jim napisali plačilne naloge zaradi kršitve javnega reda in miru.