nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Kronika

Zasegli ukradene motorne žage

Piše: R.K.

Čas objave:
19.04.2024 10:10

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 65 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 179 klicev. Obravnavali so 11 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi dveh kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb in nedovoljenih prehodov državne meje.

Trebanjski policisti med hišno preiskavo zasegli ukradene motorne žage

Policisti PP Trebnje so med preiskovanjem kaznivih dejanj vlomov v stanovanjske hiše uspeli zbrati dovolj dokazov, da so pridobili odredbo sodišča za izvedbo hišne preiskave. 18. 4. so na naslovu 63-letnega osumljenca na območju Velike Loke našli in zasegli ukradeni motorni žagi znamke Stihl, ki izvirata iz vloma v stanovanjsko hišo v okolici Trebnjega v začetku meseca aprila. Zasegli so še štiri motorne žage znamke Husqvarna, za katere osumljenec ni znal pojasniti izvora in policisti menijo, da so prav tako ukradene.

Pozivamo morebitne oškodovance vlomov oziroma tatvin, ki bi prepoznali motorne žage znamke Husqvarna, da pokličejo na Policijsko postajo Trebnje na številko 07 346 27 00.

Vlomi in tatvine

V Straži je med 17. 4. in 18. 4. nekdo vlomil v prostore podjetja in odtujil bakrene izdelke in kamero. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 3.000 evrov škode.

Med 16. 4. in 18. 4. je v Gornjih Skopicah na območju PP Brežice neznanec vlomil v počitniško hišo in odtujil motorno žago.

Na območju Gorenjega Mokrega Polja je 18. 4. nezanenc vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil ribiški pribor, posodo z gorivom in kamero. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 500 evrov škode.

Med 16. 4. in 18. 4. je v Koprivnici nekdo vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo in odtujil udarno kladivo, kotno brusilko, dve motoristični čeladi in kovček z orodjem. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.500 evrov škode.

Na območju Vinjega vrha je med 16. 4. in 18. 4. nekdo vlomil v dve počitniški hiši. Iz enega objekta je odtujil akustično napravo, iz drugega pa ničesar. Okoliščine policisti še preiskujejo.


Kršitelju zasegli avtomobil

Nekaj po 12. uri so policisti na Bizeljskem ustavili voznika osebnega avtomobila Škoda kodiaq poljskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 35-letni voznik iz Poljske nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Obrežje, Rakovec, Nova vas pri Mokricah, Loče, Brežice) izsledili in prijeli 17 državljanov Nepala, 15 državljanov Sirije, deset državljanov Afganistana, sedem državljanov Mongolije, tri državljane Indije, tri državljane Egipta, tri državljane Turčije, dva državljana Senegala, dva državljana Rusije in po enega državljana Palestine, Bangladeša, Pakistana, Kameruna in Kitajske . Na območju PP Črnomelj (Preloka, Žuniči) so prijeli devet državljanov Sirije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.