Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika

Zasegli večjo količino prepovedanih petard

Piše: R.K.

Čas objave:
15.12.2021 09:42

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 34 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 138 klicev.

Obravnavali so osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi šestih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ponarejanja dokumentov in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

KRIMINALITETA
V Lokvah zasegli večjo količino prepovedanih petard
Policisti PP Črnomelj so zaradi suma posesti prepovedanih pirotehničnih izdelkov pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo na območju Lokev ter pri 19-letnemu kršitelju našli 626 petard. Pirotehnične izdelke, katerih glavni učinek je pok, njihova posest ali uporaba pa sta prepovedani, so zasegli in zoper kršitelja uvedli prekrškovni postopek. Zakon določa, da se z globo od 400 do 1200 evrov za prekršek kaznuje posameznik, ki prodaja, kupuje, poseduje ali uporablja ognjemetne izdelke, ki so namenjeni le pravnim osebam ali podjetnikom, ki imajo ustrezno dovoljenje, ali ognjemetne izdelke kategorije F2 in F3, katerih glavni učinek je pok. Policisti take predmete zasežejo tudi v primeru, če niso storilčeva last.

Žal posamezniki še vedno ne razumejo, da je pokanje za veliko ljudi moteče, povzroča strah, občutek nevarnosti in onesnažuje okolje. Ogrožene so tudi živali, saj imajo bolj izostren sluh, pokanje jih vznemiri in prestraši, zato pogosto pobegnejo in se izgubijo. Nepremišljena in neprevidna uporaba pirotehničnih izdelkov pa lahko povzroči hude telesne poškodbe s trajnimi posledicami. Policisti bodo nadaljevali z aktivnostmi za ugotavljanje kršitev na tem področju in zoper kršitelje dosledno ukrepali.



Tatvina
Na parkirnem prostoru na območju Čateža ob Savi je nekdo iz rezervoarja tovornega vozila iztočil in odtujil okoli sto litrov goriva.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI
Nezakonito prestopil državno mejo
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Krasincu na območju PP Metlika izsledili in prijeli državljana Afganistana, ki je nezakonito prestopil državno mejo.