franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika

Zbil je peško in se odpeljal naprej

Piše: R.K.

Čas objave:
20.11.2023 13:23

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 17. 11. in 20. 11. posredovali v 195 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 605 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 16 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila štirim kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki so vozili brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 37-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Brežicah in Črnomlju kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, goljufije, poškodovanja tuje stvari, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitev signalno varnostnih naprav in nezakonitih prehodov državne meje.

Poziv očividcem prometne nesreče na Kandijski cesti v Novem mestu

Minuli petek nekaj po 17.15 so policisti bili obveščeni o prometni nesreči na Kandijski cesti v Novem mestu. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je voznik večjega osebnega avtomobila temne barve na prehodu za pešce trčil v 78-letno peško, ki je pravilno prečkala cesto (pri spomeniku v Žabji vas). Peška je po trčenju padla in se poškodovala, voznik osebnega avtomobila pa je kljub poškodovani prednji desni pnevmatiki in platišču nadaljeval z vožnjo. Policisti nadaljujejo z aktivnostmi za razjasnitev vseh okoliščin nesreče in izsleditev voznika. Policisti pozivajo voznika, ki je bil udeležen v nesreči in morebitne očividce, da pokličejo na številko 113 ali se zglasijo na Postaji prometne policije postaji Novo mesto.

Povzročitelji nesreč pod vplivom alkohola

V noči na 18. 11. se je zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh avtomobilov na avtocesti pri izvozu za Mirno Peč. Policisti PPP Novo mesto so ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 20-letni voznik osebnega avtomobila Audi A4, ki je vozil iz smeri Ljubljane proti Novemu mestu. Zaradi neprilagojene hitrosti je izgubil oblast nad vozilom in trčil v zadnji del VW touran, ki ga je vozil 41-letni voznik. 41-letnik se je v nesreči lažje poškodoval, policisti pa so še ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,68 miligramov alkohola. Zoper povzročitelja bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Prav tako v noči na 18. 11. so policisti bili obveščeni o prometni nesreči v Dobličah na območju PP Črnomelj. 23-letni voznik osebnega avtomobila VW golf je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trči v betonski podporni zid. Povzročitelj, ki se je v nesreči lažje poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,91 miligramov alkohola. O kršitvah bodo policisti z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

18. 11. nekaj pred 20. uro se je zgodila prometna nesreča v Gabrju pri Dobovi. 42-letni voznik osebnega avtomobila je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v ograjo ob stanovanjski hiši. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,71 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Povzročil tri prometne nesreče

Policisti PP Brežice so bili 18. 11. okoli 13.30 obveščeni o prometni nesreči v Podgračenem. Ugotovili so, da je 86-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom, s ceste zapeljal na travnik, kjer je še okoli sto metrov nadaljeval z vožnjo, potem pa z vozilom obstal. Ugotovili so še, da je pred tem povzročil prometno nesrečo pri Mokricah, kjer je prav tako zaradi vožnje preblizu desnemu robu izgubil oblast nad vozilom in trčil v varovalno ograjo. Nadaljeval je z vožnjo proti naselju Ribnica, kjer je zaradi vožnje po levem smernem vozišču oplazil avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 68-letni voznik. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog in ga napotili na kontrolni zdravstveni pregled, kjer bodo pristojne službe ugotovile zmožnost za vožnjo motornih vozil.  

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Med kontrolo prometa v Dolnji Stari vasi so policisti PP Šentjernej 18. 11. popoldne zaradi nezanesljive vožnje kontrolirali voznika osebnega avtomobila Citroen picasso. Med postopkom so ugotovili, da 44-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,46 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Kršitelju zasegli avtomobil

Policisti PP Novo mesto so med kontrolo prometa na Ljubljanski cesti 19. 11. nekaj po 22. uri ustavili voznika osebnega avtomobila Alfa romeo. Med postopkom so ugotovili, da 41-letni večkratni kršitelj cestno prometnih predpisov nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran, tehnično nepregledan in nezavarovan avtomobil. Vozilo so mu zasegli in o številnih kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Prijeli vlomilce

18. 11. zvečer smo bili obveščeni o sprožitvi alarmne naprave v stanovanjski hiši na Ljubljanski cesti v Novem mestu. Ob prihodu varnostnika naj bi vlomilci pobegnili. Policisti PP Novo mesto so se takoj odzvali in na območju Novega mesta izsledili in prijeli pet vlomilcev, ki so poskušali peš pobegniti. Ugotovili so njihovo identiteto, stari so med 16 in 42 let. Zoper vse bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Vlomi in tatvine

Z delovišča v Gotni vasi je med 16. 11. in 17. 11. nekdo odtujil mešalec za beton in iz odklenjenega zabojnika več tub s poliuretansko peno.

V Presladolu na območju PP Krško je 17. 11. med 17. in 19.30 nekdo izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev, skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in našel ter odtujil nakit. Lastnica ocenjuje, da je oškodovana za okoli 4.000 evrov.

V kraju Vrh pri Pahi je 17. 11. zvečer neznanec iz kmetijskega objekta odtujil 15 kokoši in štiri zajce.

Med 31. 10. in 18. 11. je v Lokvah na območju PP Črnomelj nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil štiri športne loke z opremo. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 7.500 evrov.  

Med 5. 11. in 18. 11. je v Semiču neznanec vlomil v dve zidanici in odtujil televizijski sprejemnik, ročno uro in prehrambene izdelke. Lastnika je oškodoval za okoli 1.500 evrov.

V kraju Jesenice na območju PP Brežice je 18. 11. okoli 18. ure nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil oblačila. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 350 evrov škode.

V naselju Vrh na območju Šentruperta je 18. 11. neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le škoda, povzročena z vlomom.

Na Dvoru je v noči na 20. 11. nekdo vlomil v poslovne prostore v stanovanjski hiši. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Kršitelja pridržali

V noči na 18. 11. so policiste PP Črnomelj poklicali na pomoč iz zasebnega prostora v Črnomlju, kjer naj bi pijan moški kršil javni red in mir in nadlegoval družinske člane. Ob prihodu policistov se 55-letni kršitelj ni pomiril, grozil jim je tudi z nožem in razbijal inventar. Nož so mu odvzeli, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

Prijeli tihotapce in tujce, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo

V noči na 19. 11. so policisti na lokalni cesti med Metliko in Semičem ustavili osebni avtomobil Opel astra italijanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 36-letni državljan Ukrajine prevaža šest državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. 19. 11. popoldne so na avtocesti pri izvozu za Mirno Peč kontrolirali voznika osebnega avtomobila Toyota tundra ukrajinskih registrskih oznak. 50-letni državljan Ukrajine je prevažal sedem državljanov Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. 19. 11. so na Obrežju ustavljali voznika kombija nemških registrskih oznak, ki sprva ni upošteval znakov policistov in je nadaljeval z vožnjo do naselja Ribnica, kjer so ga ustavili. 37-letni državljan Ukrajine je v kombiju Mercedes sprinter prevažal 26 državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v državo. Državljanov Ukrajine so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z 39 državljani Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med 17. 11. in 20. 11. na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Slovenska vas, Loče, Nova vas pri Mokricah, Prilipe, Bukošek) izsledili in prijeli 32 državljanov Sierra Leone, 30 državljanov Pakistana, 29 državljanov Bangladeša, 27 državljanov Rusije, 22 državljanov Afganistana, 21 državljanov Indije, 17 državljanov Maroka, 15 državljanov Nepala, 12 državljanov Šrilanke, osem državljanov Kameruna, šest državljanov Turčije, štiri državljane Gambije, tri državljane Irana, tri državljane Kube, tri državljane Palestine, tri državljane Senegala, dva državljana Ugande, dva državljana Sirije, dva državljana Tunizije, dva državljana Gvineje in po enega državljana Nigerije, Egipta, Alžirije, Iraka, Konga, Burundija, Filipinov, Malija, Kenije, Liberije in Sudana. Na območju PP Črnomelj (Žuniči, Vinica) so prijeli 11 državljanov Maroka in državljana Libije in na območju PP Metlika (Svržaki) pet državljanov Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.