gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika

Zbila mladoletno peško in odpeljala

Piše: R.K.

Čas objave:
08.12.2023 08:04

V Krškem je voznica na prehodu za pešce z vozilom oplazila mladoletno peško in nadaljevala z vožnjo. Policisti zdaj iščejo pobeglo voznico.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj posredovali v 61 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 184 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Pridržali so dva voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 13-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu in Trebnjem pridržali kršitelja, ki nista upoštevala ukazov policistov in sta nadaljevala s kršitvami. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, roparske tatvine, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, ponarejanja dokumentov, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitev signalno varnostnih naprav in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Na prehodu za pešce trčila v peško

Policisti PP Krško so bili nekaj pred 16. uro obveščeni o prometni nesreči, ki naj bi se okoli 14.30 zgodila na Trgu Matije Gubca v Krškem. Zbrali so obvestila in po prvih ugotovitvah je voznica osebnega avtomobila na prehodu za pešce z vozilom oplazila mladoletno peško in nadaljevala z vožnjo. Lažje poškodovano peško so oskrbeli v bolnišnici. Policisti okoliščine še preverjajo in izvajajo aktivnosti za izsleditev povzročiteljice nesreče.

Kršitelja pod vplivom alkohola

Nekaj po 16. uri so bili brežiški policisti obveščeni o nezanesljivi vožnji voznika osebnega avtomobila na območju Rigonc. Takoj so se odzvali, kršitelja izsledili in ustavili. Ugotovili so, da gre za 67-letnega državljana Hrvaške, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,65 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in ga privedli v postopek pred pristojno sodišče.

Na območju Trnja so policisti nekaj pred 18. uro ustavili voznika osebnega avtomobila hrvaških registrskih oznak. 63-letni državljan Hrvaške, ki je pred ustavitvijo povzročil nesrečo in oplazil drug avtomobil, je imel v litru izdihanega zraka 0,83 miligramov alkohola. Odvzeli so mu prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Tujca bodo po zaključenem pridržanju privedli v postopek na sodišče.

JAVNI RED IN MIR

Kršitelja pridržali

Nekaj po 15. uri so novomeške policiste poklicali na pomoč iz gostinskega lokala v Sevnem, kjer naj bi pijan kršitelj motil javni red in mir in goste pozival k pretepu. 75-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril, na terasi je razbijal pohištvo in nadlegoval goste. Zoper njega so uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.

Policisti PP Trebnje so v noči na 8. 12. posredovali zaradi kršitev javnega reda in miru v poslovnih prostorih na Biču. 45-letni državljan Indije, ki je imel v organizmu 2,9 gramov alkohola na kilogram krvi, je z nedostojnim vedenjem in vpitjem motil javni red in mir. Tudi po prihodu policistov se ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izrekli globo.

KRIMINALITETA

Tatvina

Na dvorišču stanovanjske hiše v Mrtvicah na območju Krškega je nekdo z dveh delovnih strojev odtujil akumulatorja.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Gruzijcu zasegli avtomobil

Nekaj po 9. uri so policisti na avtocestnem postajališču Zaloke kontrolirali voznika osebnega avtomobila Renault megane madžarskih registrskih oznak. Ugotovili so, da ima 36-letni državljan Gruzije ponarejeno vozniško dovoljenje. Avtomobil so mu zasegli in tujca privedli v postopek pred pristojno sodišče.

Prijeli tihotapca in tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo

Okoli 14. ure so policisti na območju Obrežja ustavili voznika osebnega avtomobila Ford focus italijanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 42-letni državljan Italije prevaža šest državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Državljanu Italije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Prilipe, Loče, Sela pri Dobovi) izsledili in prijeli 32 državljanov Afganistana, 30 državljanov Maroka, 14 državljanov Sirije, 14 državljanov Turčije, devet državljanov Irana, sedem državljanov Pakistana, tri državljane Rusije, dva državljana Nepala in državljana Alžirije. Na območju PP Metlika (Drašiči) so prijeli 13 državljanov Sirije in državljana Turčije in na območju PP Črnomelj (Žuniči) dva državljana Sirije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.