stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Kronika

Zoper kršitelja so morali uporabiti prisilna sredstva

Piše: R.K.

Čas objave:
11.01.2024 10:02

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj posredovali v 56 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 180 klicev. Obravnavali so devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj tatvin in prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, sprožitve signalno varnostne naprave, požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

Policisti so kršitelja obvladali in pridržali

Nekaj po 22. uri so policisti PP Novo mesto posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru v naselju Brezje. Ugotovili so, da je pijan kršitelj motil javni red in mir, žalil je družinske člane in razbil steklo na vozilu. Tudi po prihodu policistov se ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.

Prijeli tri tihotapce in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo

Na Obrežju so policisti nekaj po 13. uri kontrolirali voznika osebnega avtomobila Opel astra čeških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 28-letni državljan Ukrajine prevaža štiri državljane Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Okoli 17. ure so v Brežicah ustavili voznika osebnega avtomobila BMW X3, registrskih oznak Litve. 64-letni državljan Litve je prevažal štiri državljane Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. Okoli 23. ure so v Rigoncah kontrolirali voznika osebnega avtomobila Volvo S60 bolgarskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 26-letni državljan Bolgarije prevaža dva državljana Iraka in tri državljane Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Državljanom Ukrajine, Litve in Bolgarije so odvzeli prostost in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Postopki z državljani Turčije in Iraka še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Slovenska vas, Obrežje, Jesenice na Dolenjskem, Čatež ob Savi) izsledili in prijeli 24 državljanov Sirije, šest državljanov Afganistana, dva državljana Iraka in državljana Pakistana in na območju PP Metlika (Drašiči) šest državljanov Sirije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.