franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kultura

5. list Rastoče knjige OŠ Center

Piše: R.K.

Čas objave:
15.05.2023 09:59

Na OŠ Center so sporočilnost Rastoče knjige prepoznali že pred nekaj leti. Projektu so se pridružili pred petimi leti, ga s predanostjo negovali in letos tako obračajo knjigin peti list. Ni ravno velik jubilej, obeta pa, da bo šolska Rastoča knjiga svoje korenine okrepila in omogočila nove dosežke.

Kako rastejo naše misli skozi leto, so razmišljali letošnje šolsko leto, ko so učenci pod mentorstvom svojih učiteljev skozi besedo in sliko ustvarjali na temo določenih mesecev. Kaj se je porodilo, kaj so zmogli, so bili ustvarjalni in k rasti Rastoče knjige dodali svoje znanje, pokazali svojo rast? Vprašanja, ki bodo dala odgovor tistim, ki bodo knjigo OŠ Center, ki jo je spisala mladost in ustvarjalnost, vzeli v roke.

Letos je le-ta nekoliko drugačna kot prejšnja leta. Poleg pesmi, zgodb in slik ponuja tudi križanke, rebuse, uganke, premetanke, horoskop, namige za izlete po Sloveniji, kviz, recepte …

Avtor izbrane misli je Matic Kotnik, letošnji devetošolec, ki v svoji pesmi z naslovom Moja definicija miru pravi: »Vsak hodi v svojo smer, upajmo, da cilj je mir.« Njegova misel, vpisana na peti podstavek Rastoče deklice na hodniku v prvem nadstropju šole, bo gradila trdne temelje kulture, h katerim stremijo na šoli tudi s knjigo in branjem.

V začetku meseca maja so knjigo s pomočjo sponzorjev izdali tudi v tiskani obliki. Knjigo si bo mogoče izposoditi v šolski knjižnici, v knjižnici Mirana Jarca in v NUK Ljubljana.