stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Kultura Brežice

Bi sooblikovali program?

Piše: R.K.

Čas objave:
04.02.2022 11:13

Po uspešnem prvem letu skupnega programa Posavje v diplomskih in raziskovalnih nalogah vas raziskovalce vseh starosti, še posebej pa študente, Posavski muzej Brežice vabi k sooblikovanju drugega leta.

V preteklem letu so izvedli 6 predavanj in spoznali podnebne spremembe v pozni antiki v Posavju, folklorne obrazce v vsakdanjem življenju, vpliv globalizacije, nastanka samostojne države in vstopa v Evropsko unijo na občino Brežice, tri čateške dvorce – spomenike brežiške preteklosti, spremembe v meščanskem prehranjevalnem sistemu od srede 19. stoletja do druge svetovne vojne in pomen multisenzornosti pri turistični ponudbi na primeru Posavskega muzeja Brežice.

Veselijo se tudi leta 2022 in številnih novih znanj. Leto 2022 je Evropska unija razglasila za Evropsko leto mladih s ciljem vzpostaviti številne priložnosti za mlade v Evropi, zato program še posebej posvečajo mladim.

Predavanja »v živo« v Posavskem muzeju Brežice ali virtualno preko spletne platforme Zoom bodo potekala enkrat mesečno, predvidoma ob četrtkih, z začetkom v marcu 2022.

Svoje predloge, ideje in vprašanja pošljite na e-naslov: bostjan.kolar@pmb.si do 20. februarja 2022. Vaši predlogi bodo dobrodošli tudi med letom.