franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kultura Novo mesto

Bilbi z nostalgijo, Burić z novostjo

Piše: AP

Čas objave:
31.07.2023 13:32

Festival novomeško poletje je globoko v teku. Nastopili so že: Rade Šerbedžija & Zapadni kolodvor, Aleksander Mežek, Bilbi, koncert Tamare Obrovac Transhistria Ensemble pa smo zaradi neviht prestavili na 14. september 2023. Sledijo še avgustovski koncerti Ahmeda Burića, Roberta Petana, ter Rudija Bučarja in Bande.

Mariborska pevka Bilbi je minulo sredo v atriju Knjižnice Mirana Jarca ob spremljavi kitarista Luke Srake in Doris Šegule na violini popeljala po poti njenega iskrivega glasbenega ustvarjanja in prevzela poslušalce. Pravo doživetje z okusom tistih nostalgičnih 505 bonbonov - s crtom. Na koncertu je svoje plemenito poslanstvo predstavilo tudi Društvo življenje brez nasilja, obiskovalci pa so si v znak podpore nadeli belo pentljo, ki simbolizira preprečevanje nasilja.

TA ČETRTEK NA GLAVNEM TRGU AHMED BURIĆ z NOVIM ALBUMOM  
Sin pustinje (Sin puščave) je novi album Ahmeda Burića, ki sta ga v koronskih časih ustvarjala z Damirjem Imamovićem. Ahmed Burić, pisatelj, pesnik, novinar in kolumnist, eden najvidnejših intelektualcev na področju bivše Jugoslavije se tokrat predstavlja v vlogi glasbenika in avtorja spoken word projekta Sin pustinje.Na svoji glasbeni avanturi se mu pridružijo pevec in inštrumentalist, svetovno priznani mojster sodobnega sevdaha, Damir Imamović, izjemni makedonski jazz fusion kitarist Toni Kitanovski ter Žiga Golob eden vidnejših evropskih kontrabasistov.

Ahmed Burić Sin pustinje
Ahmed Burić Sin pustinje
Ahmed Burić


»Poezija in glasba se tu srečata na čudovito intenziven način v bluesovskih fragmentih, finih "menuetih", zamolklih baladah in nekem nedoumljivem glasbenem crossover ambientu." Koncert je plod sodelovanja Festivala novomeško poletje in Novomeških poletnih večerov, ki jih pripravlja knjigarna in založba Goga. V primeru slabega vremena, bo koncert prestavljen v galerijo Simulaker v neposredni bližini Glavnega trga. Vstop je prost. Lepo vabljeni!