stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Kultura Trebnje

Drevi odprtje 54. mednarodnega tabora likovnih samorastnikov

Piše: STA

Čas objave:
12.06.2021 17:39

V Galeriji likovnih samorastnikov v Trebnjem bodo drevi ob 19. uri odprli 54. mednarodni tabor likovnih samorastnikov, tradicionalno srečanje, ki bo gostilo pet umetnikov iz petih evropskih držav. S podelitvijo nagrade strokovne žirije izbranemu umetniku in razstavo podarjenih del bodo tabor v soboto, 19. junija, končali.

Po podatkih trebanjske samorastniške galerije se letošnjega tabora udeležujejo slovenski slikar, grafik in keramik Miroslav Bone, češka slikarka Alexandra Detinska, francoska keramičarka Sandrine Lepelletier, črnogorski slikar Brano Mandić in srbska slikarka Svetlana Miladić. Udeleženci tabora bodo ustvarjali v trebanjski galeriji, med spremljevalnimi prireditvami so prireditelji med drugim navedli različne spletne predstavitve umetnikov in njihovega dela. Ob zaključku tabora prihodnjo soboto bodo sodelujočim likovnikom podelili priznanja in hkrati razglasili izbranega umetnika, ki bo v Galeriji likovnih samorastnikov prihodnje leto gostoval s samostojno razstavo.

Likovniki so se prijavili na razpis oziroma objavljeno javno povabilo. Od 24 prijavljenih samorastniških umetnikov je strokovni svet Galerije likovnih samorastnikov Trebnje izbral pet umetnikov iz petih držav.

Trebanjski mednarodni likovni tabori niso namenjeni zgolj umetniškemu ustvarjanju, temveč tudi medsebojnemu spoznavanju in vzpostavljanju prijateljskih vezi med umetniki različnih držav, so še sporočili iz trebanjske samorastniške galerije. Tam hranijo več kot 1100 različnih likovnih del, ki so nastala v več kot pet desetletjih tamkajšnjih likovnih taborov.

Dogajanje v času Tabora:

14. junij 2021 ob 19. uri: filmski portret umetnikov na Facebook strani in Youtube kanalu GLST (Miroslav Bone , Alexandra Dětinská in Sandrine Lepelletier).

15. junij 2021 ob 19. uri: filmski portret umetnikov na Facebook strani in Youtube kanalu GLST (Brano Mandić in Svetlana Miladić).

17. junij 2021 ob 19. uri: pričetek glasovanja za nagrado prijateljev Galerije likovnih samorastnikov Trebnje na spletni strani in v prostorih galerije.

19. junij 2021 ob 9.30: zaključek tabora, podelitev nagrade žirije izbranemu avtorju, razglasitev prejemnika nagrade prijateljev Galerije likovnih samorastnikov Trebnje in razstava podarjenih del.

19. junij 2021 ob 11. uri: širitev Rastoče knjige Temeniške in Mirnske doline v avli CIK Trebnje.

Med taborom je obisk trebanjske galerije in prireditev njegovega spremljevalnega programa brezplačen.