Pomeranian Svet24.si

VIDEO: Poglejte, kako je psiček v ZDA pregnal ...

profimedia-0715131113 Svet24.si

Finska premierka po objavi posnetka z zabave ...

dragic doncic 22 af Necenzurirano

Konec omejitev TV prenosov Dončića in nogometašev

katarina kecek PL Reporter.si

Katarina Keček: Zaradi resnice o spolnem ...

goran dragic Ekipa24.si

Kaj je z Goranom Dragićem? Zakaj je igral le pet ...

Anja Baš Njena.si

Slovenska pevka drugič postala mamica

doncic Ekipa24.si

Vas zanima, v čem se te dni po Ljubljani prevaža...

Kultura

Energetska obnova CIK Trebnje

Piše: R.K.

Čas objave:
17.05.2021 07:47

Stavbo, v kateri se nahaja CIK Trebnje, bodo energetsko obnovili. Sofinanciralo jo bo Ministrstvo za infrastrukturo iz sredstev kohezijskega sklada.

Konec leta 2019 je Občina Trebnje v sodelovanju s CIK Trebnje pristopila k izdelavi investicijske in projektne dokumentacije za energetsko prenovo objekta Center za izobraževanje in kulturo Trebnje. Projekt je Občina Trebnje na javni razpis za sofinanciranje energetske prenove stavb v lasti in rabi občin v letih 2021, 2022 in 2023 oddala 22. februarja in 7. maja prejela sklep o dodelitvi do 243.850,47 EUR nepovratnih sredstev. V kratkem sledi podpis pogodbe o sofinanciranju.

Osnovni namen investicijskega projekta je izvedba ukrepov celovite energetske prenove stavbe CIK Trebnje, ki se nanaša na povečanje energetske učinkovitosti, zmanjšanje stroškov rabe energije in funkcionalno izboljšanje stavbe ter zmanjševanje obremenjevanja okolja z emisijami toplogrednih plinov.

Z energetsko prenovo stavbe bo tako izvedena prenova ovoja stavbe, toplotna izolacija fasade, menjava dela stavbnega pohištva, toplotna izolacija podstrešja in zamenjava dela kritine, zamenjava razsvetljave, vgraditev opreme za izvedbo t. i. energetskega monitoringa ter ukrepi izobraževanja, osveščanja in informiranja o URE za uporabnike stavbe CIK.