finska premierka Svet24.si

Finska premierka, kljub koronavirusu, v nočnem ...

princ harry, pleša, Svet24.si

Princ Harry z zgrešeno izjavo poskrbel za ...

paris Svet24.si

FOTO: V mrazu se borijo za preživetje v šotorih ...

vrtovec kosorok Reporter.si

Sekretarjeva naveza z agentom Udbe: Blaž ...

por43525BOR_6937 Necenzurirano

Skrivnost 12 milijonov z Madžarske za ...

špela-grošelj Odkrito.si

Špela Grošelj - Nič več samska?!

gajser mm Ekipa24.si

NOVA TRAGEDIJA v Avstriji! Športni svet ...

Kultura

Hegediševa razstavlja v Sevnici

Piše: R.K.

Čas objave:
06.10.2021 07:15

Na gradu Sevnica bo Martina Hegediš odprla svojo dvanajsto samostojno razstavo.

Slikarka Martina Hegediš bo danes ob 18. uri otvorila svojo razstavo v Oknu Radogost in v Staro Galerijo na gradu Sevnica. Začetna slovesnost se bo odvijala v Grajski kapeli z recitalom nastopajočih glasbenikov iz Glasbene šole Marjana Kozine iz Novega mesta.

Predstavila bo svoje ustvarjanje zadnjih dveh let. Zaradi ukrepov ni mogla potovati, zato se je sprehajala po Novem mestu in črpala navdih v mestnih vedutah. Ustvarila je 14 del, med katerimi najdemo podobe Ragovega loga, Marofa, centra mesta, kapitelj ... Drugi del razstave pa so abstraktne slike in moški akti.

Martina Hegediš je rojena v Novem mestu. Končala je gimnazijo in diplomirala na Naravoslovno tehniški fakulteti v Ljubljani smer Oblikovanje Tekstilij in oblačil. Kot oblikovalka oblačil je delovala v tekstilni industriji Labod in Elkroj. Leta 2010 je opravila magisterij na Likovni akademiji. Istega leta je na filozofski fakulteti naredila Andragoško pedagoško specializacijo. Leta 2013 je opravila strokovni izpit za poučevanje in kasneje pridobila tudi strokovni naziv Mentorica. Leta 2015 je nadgradila svoje izobraževanje z Magisterijem na pedagoški fakulteti smer Likovna pedagogika. Poučuje Likovni pouk in Umetnost tako mladino kot odrasle. Na Zavodu za Gluhe in naglušne v Ljubljani je na srednji šoli nadomeščala Umetnost, Grafično in Medijsko oblikovanje ter Vizualne komunikacije. Na CIK- u Trebnje že deseto leto poučuje odrasle Likovni pouk, Umetnost ter Ustvarjalno in Likovno izražanje na srednješolski smeri Predšolska vzgoja. Na Cene Štuparju poučuje Umetnost. Dve leti je nadomeščala Likovni pouk na OŠ Louisa Adamiča Grosuplje in eno leto je nadomeščala Likovni pouk na OŠ Brinje Grosuplje. V Novem mestu izobražuje Risanja in slikanja odrasle in mladino. Je članica DLUD, združenja akademskih slikarjev Dolenjske. Imela je 11 samostojnih in več skupinskih razstav. Za svoje pedagoško delo je prejela veliko priznanj in nagrad.

Razstavo si bo mogoče ogledati do konca oktobra. Vstop je prost, ob upoštevanju vseh veljavnih navodil NIJZ ter pogoja PCT.

Martina Hegediš o razstavi