ivo1 Svet24.si

»Če bi Jernej Šugman dvakrat, trikrat rekel ne,...

1_sanja grohar Svet24.si

Zakaj se je poslovila Sanja Grohar? To je njen ...

počivalšek Necenzurirano

Stotisoče evrov za nedelujoče aplikacije akterju...

lojze peterle pl1 Reporter.si

Lojze Peterle: Janša je odprl vse mogoče fronte,...

doncic Ekipa24.si

Morali so držati Dončića! Zgodilo se je po ...

Sara Rutar Njena.si

Sari Rutar v soboto odtekla voda, malega princa ...

doncic Ekipa24.si

Dončić silovito začel drugo tekmo finala ...

Kultura Podsreda

Kino pod grajskimi zvezdami in nočno opazovanje metuljev

Piše: R.K.

Čas objave:
18.08.2021 14:00

Danes ob 20.30 uri, bodo v čudovitem ambientu zunanjega dvorišča gradu Podsreda izvedli tretjo letošnjo projekcijo "letnega kina pod grajskimi zvezdami".

Tokrat bodo vrteli družinsko pustolovščino Odi in pingvini (Oddball). Film je v angleškem jeziku s slovenskimi PODNAPISI. Nastal je leta 2015 pod režijo Stuarta McDonalda in je dolg 95 minut. Gre za navdihujoč film, posnet po neverjetni resnični zgodbi. Dogaja se na majhnem otoku pri Avstraliji, ki je bil dolga leta zatočišče za majhne pingvine, dokler jih niso začele ogrožati lisice. Rešitev najde lokalni gojitelj perutnine Swampy, ki skuša najti primeren kraj za svojega razigranega psa Oddballa, da ne bi več povzročal težav v bližnjem naselju. Z vnukinjo se preseli na otok in poskuša Oddballa naučiti, kako je potrebno izslediti in pregnati lisice, toda razposajenemu vohljaču gredo po glavi povsem druge norčije.


Po končani projekciji filma bomo kot je to postalo že nekako tradicionalno na lokaciji v bližini gradu organizirali nočno opazovanje metuljev. Pod strokovnim vodstvom boste lahko izvedeli veliko o pestrem svetu nočnih metuljev in ostalih žuželk, ki vas bodo ta večer počastile s svojim obiskom.

Oba dogodka sta brezplačna, izvedena bosta v sklopu aktivnosti projekta Life Naturaviva.
Za obisk dogodka je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT (preboleli, cepljeni, testirani). Ta pogoj ne velja za osebe, ki še niso dopolnile 15 let.