franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kultura Brežice

Knjižnica Brežice vabi na brezplačne dogodke

Piše: R.K.

Čas objave:
28.04.2023 07:09

V prihodnjih tednih knjižnica Brežice v Dvorani Savice Zorko pripravlja brezplačne dogodke.

Četrtek, 11. 5. 2023, ob 18. uri: Slovensko-hrvaški pesniški večer: Sreča je v srečanju.

Prisluhnili bomo predstavitvi 34. festivala Vrazova Ljubica. To je festival ljubezenske poezije, ki v bližnjem Samoboru poteka od leta 1990. Z njim se spominjajo Julijane Cantilly, znamenite samoborske Ljubice in večne ljubezni slovensko-hrvaškega ilirskega pesnika Stanka Vraza. Mnogi ju imenujejo tudi »samoborska Romeo in Julija«.
Pesnik Miro Tičar in pesnica Đurđica Runtas, v preobleki Vraza in njegove Ljubice, bosta v prepletu slovenskega in hrvaškega jezika predstavila nekaj svojih ljubezenskih pesmi. Večer bo z zvoki kitare sooblikoval Marko Vucković.

Sobota, 13. 5. 2023, ob 10. uri: Mimi Kostanjšek Božin: Predstavitev knjige Zgodba na p z ustvarjalnico Igrajmo se z besedami.

Pozabimo probleme. Pesimizem pahnimo pod prag. Postanimo petminutni pesniki pa pesnice. Poigravanje prijaznih besed podira pregrade. Pomagajmo pregrade podreti.
Pomenkovanja, ples, počepi pridejo pred posladkom.
Avtorica knjige in izvajalka delavnice je domačinka Mimi Kostanjšek Božin. Dela v gospodarstvu kot lektorica, prevajalka in predavateljica. Zgodba na p je njen prvenec. To ni le zabavna zgodba, v kateri se vsaka beseda začne na p, temveč je igra besed z velikimi tiskanimi črkami, ki malčka oziroma šolarja spodbuja h govoru in povečuje njegovo jezikovno zavedanje. Ob dogodivščinah purana, pegatke in petelina bo lahko domiseln pri iskanju besed na p. Sestavljal jih bo v povedi, ob tem pa razvijal svojo kreativnost – delal ptičje počepe, pripravil polžjo polivko ali pel podoknice.
Zaradi lažje organizacije dogodka so obvezne predhodne prijave, ki jih do vključno četrtka, 11. maja 2023, zbirajo na e-naslovu mateja.kus@knjiznica-brezice.si.
Udeležba na dogodku je brezplačna in ni starostno omejena.