volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kultura

Predstavitev domoznanske slikanice v Knjižnici Brežice

Piše: R.K.

Čas objave:
09.11.2023 09:46

Napoved pravljičnega popoldneva za torek, 8. novembra 2023, je v Knjižnico Brežice privabila bralce vseh generacij. Tokratno Pravljico z ustvarjalnico je izvedla domoznanka Jožica Ogorevc.

Predstavila in pripovedovala je avtorsko zgodbo Kako je mali Baci postal ovčica na nebu. Slikanica z ilustracijami Sonje Bratuša prinaša zgodbo o družini, kjer vsak član pomaga pri skrbi za živali. Otroci so z zanimanjem sledili pripovedi, ki »opisuje kratko življenje malega jagenjčka, ki je zaradi poškodbe zbolel in zapustil svojo družino – tako ovčjo kot tudi človeško«. Pripoved o življenju in smrti nas je spomnila na minule praznične dneve, ko smo se mnogi spominjali oseb, ki smo jih izgubili, a kot je dejala gostja, gledajo na nas.

Na pravljično druženje v knjižnici nas bodo še nekaj časa spominjale posebne ovčke. Slednje so iz pripravljenega materiala ustvarjali najmlajši ob pomoči odraslih. Med ustvarjanjem so si obiskovalci izmenjali tudi kakšen bralni namig in se družili ob klepetu. Večer smo zaključili s kupčki izposojenega gradiva, izbrani knjižni zakladi bodo obiskovalcem omogočili bralna doživetja in druženje ob knjigi. Otroke od 3. leta starosti do vključno 3. razreda osnovne šole v knjižnici vabimo k sodelovanju v bralnem programu Bralna mavrica. Knjižničarke se že veselimo ilustracij in odgovorov, ki jih bomo prejele v zameno za žig. Izpolnjen bralni kartonček pa bralcu prinese vabilo na predstavo v mesecu maju.

Knjige namenjene vsem generacijam že čakajo na vas v Knjižnici Brežice. Knjižničarji pa smo veseli vsakega knjižnega zaklada, ki nastane v naši občini in ga delite z nami. Želimo si, da nas zgodbe povezujejo med seboj tudi v prihodnje.