franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kultura

Proslavili so kulturni praznik

Piše: R.K.

Čas objave:
09.02.2024 08:29

V sredo, na predvečer Prešernovega dne, je KUD Dolenjske Toplice, skupaj z Občino Dolenjske Toplice, organiziral proslavo ob slovenskem kulturnem prazniku. Slavnostni govornik na proslavi je bil župan Občine Dolenjske Toplice Franc Vovk.

Omenjeni dogodek že več let naslavljajo s tematiko S kulturo iz preteklosti v prihodnost. Letos je tako bila rdeča nit proslave godbeništvo. Brigita Zupančič Tisovec se je v osrednjem delu pogovarjala z Ivanom Avguštinom, dolgoletnim članom več godbenih sestavov in članom Veteranske godbe Straža, Robertom Krenom, predsednikom Zveze godb in pihalnih orkestrov Dolenjske in Bele krajine ter Veteranske godbe Straža, in z Markom Jeničem, profesorjem na Konservatoriju za glasbo Jurij Slatkonja.

Med bogatim kulturnim programom so nastopili MePZ Dolenjske Toplice, gledališka skupina KUD-a, Veteranska godba Straža, učenci OŠ Dolenjske Toplice in učenci Konservatorija za glasbo Jurij Slatkonja. Spremljajoči dogodek je bila skupinska razstava članov likovne sekcije KUD Dolenjske Toplice.