1_10_300_posvetlit Svet24.si

Jan Plestenjak mu je podaril 3000 evrov vredno ...

Mladen Grdović Svet24.si

VIDEO: Mladen Grdović v Marezigah omagal na odru

18418X0073 Necenzurirano

Kako so nam ugrabili razpravo o prihodnosti ...

polwe20220513133644__DAX8337 Reporter.si

V SDS ni več nikogar, ki bi sprožil razpravo o ...

guberac jk Ekipa24.si

Po sledi škandala! Bodo Koprčani sploh igrali ...

evelin-sadek Odkrito.si

LEPOTICA DNEVA - Evelin Sadek

doncic Ekipa24.si

Dončić silovito začel drugo tekmo finala ...

Kultura Novo mesto

Začenja se festival Sem glasba, sem mesto

Piše: R.K./STA

Čas objave:
06.09.2021 11:20

Drevi se začenja petdnevni 6. festival klasične in sodobne glasbe Sem glasba, sem mesto, ki ga pripravljata občinski Zavod Novo mesto in Društvo slovenskih skladateljev. Na različnih prizoriščih bo prinesel raznolik koncertni program od klasičnih zvokov minulih stoletij do sodobnih glasbenih stvaritev.

Letošnji festival je posvečen španski glasbi in še posebej flamenku ter na ta način tesno povezan s plesom. Predstavili se bodo mednarodno priznani domači in tuji izvajalci.

SGSM Logo
Sem glasba, sem mesto
KC Janeza Trdine

Festival bodo drevi ob 20. uri začeli v Zavodu Friderika Ireneja Barage v novomeškem Šmihelu, kjer bo s "subtilnimi interpretacijami neobičajne zasedbe strunskih glasbil" nastopil slovenski Libertrio. Jutri bo v Trdinovi dvorani Kulturnega centra Janeza Trdine nastopil slovensko-bosanski kvartet Nairuz s "harmoničnim spojem flamenka in sufijske glasbe, ki dihata ples", tretji festivalski dan pa bo prinesel koncert z naslovom Encore harfistke Mojce Zlobko Vajgl. Nastopila bo v Evangelijski cerkvi Dobrega pastirja na novomeškem Grmu. Četrti dan festivala bodo v Trdinovi dvorani pripravili plesni koncert slovensko-italijansko-španskega tria Suite a trois, ki obeta "preplet flamenka s klasično baročno glasbo".

Sem glasba, sem mesto
Sem glasba, sem mesto
KC Janeza Trdine

Zadnji festivalski večer, poimenovan Noč slovenskih skladateljev, bo v atriju Gostišča na trgu na novomeškem Glavnem trgu ponudil "novitete slovenskih avtorjev za angleški rog, helikon, vibrafon in marimbo". Nastopili bodo Nina Tafi, Bratko Krivokapič in Simon Klavžar. Pri organizacija tega večera sodelujeta Društvo slovenskih skladateljev in Zavod NEST.

V spremljevalnem delu festivala pripravljajo še delavnico flamenka z Urško Centa in Patio flamenco oziroma nastop plesalcev pod njenih mentorstvom.

Vodja glasbenih programov Zavoda Novo mesto Liljana Jantol Weber

O festivalu Sem glasba, sem mesto 2021