nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Kultura s

Turistična destinacija Sevnica – iz srebrne v zlato

Piše: R.K.

Čas objave:
22.10.2021 06:00

V občini Sevnica so po zaključenem postopku ponovne celovite presoje z velikim ponosom sprejeli informacijo, da je turistična destinacija Sevnica prejemnica zlatega znaka Slovenia Green Destination.

V občini, v tesnem prepletu z raznolikimi ponudniki turističnih produktov, vseskozi intenzivno delajo v smeri sonaravnega, naravi prijaznega, zelenega turizma. Zato so resnično veseli, da je skupen trud prepoznan z zlato barvo, ki nadgrajuje preteklo delo in potrjuje, da so turistom, okolju in prebivalcem prijazna destinacija.

K zeleni shemi slovenskega turizma je Sevnica prvič pristopila v letu 2017 in spomladi leta 2018 prejela srebrni znak. Letos pa je po rednem periodičnem postopku znova opravila celovit postopek presoje vseh meril in dosegla višjo, zlato stopničko. Čeprav so bila merila in tudi sama presoja v primerjavi z letom 2017 še bolj dodelana in bolj zahtevna, je destinacija Sevnica zadovoljila kriterijem za vključitev v krog najbolj zelenih slovenskih turističnih destinacij.

turistična-destinacija-sevnica-–-iz-srebrne-v-zlato
Turistična destinacija Sevnica – iz srebrne v zlato
Občina Sevnica

Da je bila Sevnica prepoznana kot »zlata« destinacija, sta pomembno prispevala Hotel Ajdovec iz Sevnice in Gostilna Repovž iz Šentjanža, ki sta se kot nastanitvena ponudnika in ponudnika hrane tudi sama vključila v zeleno shemo slovenskega turizma in pridobila okoljske znake. Hotel Ajdovec je pridobil mednarodni znak Travelife, v okviru zelene sheme pa znak Slovenia Green Accommodation. Gostilna Repovž je prejemnica mednarodnega znaka Green Key, v okviru zelene sheme pa znakov Slovenia Green Accommodation in Slovenia Green Cuisine. Spodbujamo in želimo si, da se za pridobitev katerega od okoljskih znakov v prihodnje odloči čim več turističnih ponudnikov, s ciljem krepitve ugleda in prepoznavnosti ter zaupanja v kakovost na ravni celotne destinacije.

turistična-destinacija-sevnica-–-iz-srebrne-v-zlato
Turistična destinacija Sevnica – iz srebrne v zlato
Občina Sevnica

Prejeti zlati znak Slovenia Green Destination potrjuje, da je Sevnica na pravi poti razvoja turizma. Certifikat ne ocenjuje številčnosti ali »količine« turizma ali števila turistov, ampak turistično destinacijo z različnih zornih kotov – z vidika okolja, varovanja narave, ohranjanja kulturne dediščine, trajnostne mobilnosti, sodelovanja turističnih deležnikov ter splošne prijaznosti za turiste, prebivalce in turistične ponudnike. Priznanje destinacijo zavezuje, da se tudi v bodoče razvija v zeleni, trajnostni ter okolju, ljudem in prebivalcem prijazni smeri, saj bo lahko le tako znak ob ponovni presoji tudi ohranila.


Direktorica KŠTM Mojca Pernovšek

O prejemu zlatega znaka Slovenia Green Destination