stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Kultura

V Brežicah gostili delavnico fraktalne risbe

Piše: R.K.

Čas objave:
13.06.2023 12:52

Minuli petek, 9. junija so v e-učilnici Knjižnice Brežice gostili delavnico fraktalne risbe. Potekala je pod mentorstvom dr. Mihaele Kežman, učiteljice III. stopnje fraktalne risbe, terapevtke karmične diagnostike in vodje Zavoda Prosum.

Misel »Nekega dne, ko bom to in to, ko se bo to in to zgodilo, ko bom imel to in to, potem bom OK, bom srečen, bom umirjen.«, katere avtor je Eckhart Tolle, je bila vodilo tokratnega druženja, na katerem so nastajale fraktalne risbe prisotnosti v trenutku. To je vrsta umetniškega fraktala, ki nastaja s spontanim risanjem, iz srca in brez razmišljanja.

Udeleženci so raznovrstne linije z eno samo črto in z zaprtimi očmi risali približno 20 sekund, ob tem pa bili pozorni na svoje dihanje in upočasnjenost misli. Nato so začetek in konec narisanega spojili ter začeli z barvanjem. Vsako polje so odeli v svojo barvo in ustvarili unikatne izdelke. Posamezni med njimi so izpostavili mir in harmonijo ob tovrstnem risanju ter ju označili za »pozitivno nalezljivost«, ki jim sooblikuje vsakdan. Z mentorico so se pogovorili tudi o občutkih in odzivih telesa ob ustvarjanju, svojem trenutnem in resničnem notranjem stanju.