Janez Janša Svet24.si

Janša obkrožen z jastrebi in teoretiki zarote

prostitucija Svet24.si

S prodajanjem spolnih storitev je zaslužila hišo

bostjan lindav sta2 Necenzurirano

Je policija "Janševa" ali ne? #analiza

Boštjan Bandelj Reporter.si

Bivši študent Roberta Goloba je eden ...

neymar Ekipa24.si

Brazilci v solzah zapuščajo Katar: Hrvati po ...

Jan Zarnik Njena.si

Uganete, koliko je na Kmetiji shujšal Jan?

slovenija norveska lv Ekipa24.si

Bomba vseh bomb: vroči slovenski reprezentant ...

Kultura Krško

V Krškem razstava ameriškega umetnika Paula Oldfielda Robinsona

Piše: STA

Čas objave:
18.09.2022 06:50

V Galeriji Krško so v petek ob 19. uri odprli razstavo Oblika odpora - Form of Resitance, ki jo je pripravil ameriški arhitekt, oblikovalec in predavatelj Paul O Robinson. Ta pri svojem umetniškem delu kot osnovno tehniko raziskovanja, eksperimentiranja in izražanja uporablja radiografijo ter ustvarjanje podob z rentgenskim žarčenjem.

S to, za umetnostni kontekst zelo nenavadno tehniko, brez enega samega reza prodira skozi povrhnjico teles in razkriva njihovo materialno notranjost ter prazne prostore njihovega volumna, je zapisal kustos razstave Vasja Nagy-Hofbauer.

Pri tem odkriva nevidne skrivnosti, ki so za koga morda "celo bistvo, kot ga razume Exuperyjev Mali princ . Paul O Robinson pa s temi podobami ustvarja umetniška dela in postavitve s prefinjeno estetiko, ki so poetično bohotne ter polne tankočutne simbolike", je še zapisal kustos.

Paul Oldfield Robinson je arhitekt, oblikovalec, predavatelj, provokativen in prodoren mislec ter umetnik. Prihaja iz ZDA in kot gostujoči predavatelj deluje na beneški Univerzi za arhitekturo IUAV. Za kraj svojega primarnega ateljeja je izbral Ljubljano, predava tudi na ljubljanski Fakulteti za arhitekturo.

Njegova razstava bo v Krškem na ogled do 28. oktobra.