stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Novo mesto

12. mednarodna konferenca Logistika v kmetijstvu

Piše: R.K./GRM NM

Čas objave:
16.11.2018 08:32

Na Grmu Novo mesto - centru biotehnike in turizma je potekala 12. mednarodna konferenca Logistika v kmetijstvu, ki so jo organizirali Visoka šola za upravljanje podeželja GRM Novo mesto, Grm Novo mesto – center biotehnike in turizma, Fakulteta za logistiko Univerze v Mariboru in Občina Sevnica.

Osrednja tematika tradicionalne konference je bila Svetovni izzivi logistike v kmetijstvu, ki utira pot različnim pogledom logistike v povezavi s kmetijstvom. Osrednji predavatelj je predstavil aktualno tematiko z naslovom Digitalizacija v kmetijstvu: Digitalna revolucija v kmetijstvu - Industrija 4.0. Poleg te so na konferenci strokovnjaki in znanstveniki obravnavali še tematiko napredne embalaže za hrano, analizirali lokalno proizvodnjo hrane, krožno gospodarstvo in oskrbovalno verigo hrane. S strani udeležencev so bile velikega zanimanja deležne tudi tematike logistika modernih mest, predelovalna industrija, trajnostni koncept hrane, optimizacija faz pridelave in logistike vina v Sloveniji, možnost dostave lokalno pridelane hrane v lokalno okolje z električnimi in hibridnimi vozili ter kreativne rešitve v logistiki bivanja in oskrbe starejših oseb.

Uvodni govorniki konference so bili direktor Grma Novo mesto – centra biotehnike in turizma Tone Hrovat, prodekanja Visoke šole za upravljanje podeželja GRM Novo mesto doc. dr. Lea-Marija Colarič-Jakše, državna sekretarka na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano mag. Tanja Strniša, župan občine Sevnica Srečko Ocvirk ter moderator konference izr. prof. dr. Andrej Lisec.