franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Sevnica

2. mednarodno srečanje Komisije za Savski bazen

Piše: Radio Krka

Čas objave:
10.06.2016 11:54

V začetku tedna je Sevnica gostila dvodnevno srečanje Mednarodne komisije za Savski bazen, ki povezuje vse štiri države ob Savi. Udeležili so se ga člani komisije iz Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine ter Slovenije, med slednjimi tudi predstavniki občine Sevnica.

Delo komisije usklajujeta kot predsednik komisije dr. Mitja Bricelj z Ministrstva za okolje in prostor Republike Slovenije in dr. Dejan Komatina, sekretar v Sekretariatu Mednarodne komisije za savski bazen s sedežem v Zagrebu, njeno delovanje pa podpira ameriška vlada. Kot predstavnik slednje se je srečanja udeležil Raffi Balian z ameriškega veleposlaništva na Madžarskem.

Osrednja tematika srečanja je bilo trajnostno in večnamensko načrtovanje obrečnega prostora, ki je danes kompleksen ekonomski, ekološki in socialni prostor. Med člani komisije, predstavniki lokalnih skupnosti držav porečja Save, je skozi razprave potekala izmenjava praks in izkušenj življenja ob reki. S strani sevniške občine in regije Posavje je bila izvedena celovita predstavitev izkušenj ob izgradnji hidroelektrarn na Spodnji Savi in njihovih vplivov, pa tudi vizija regijskega razvoja obsavskega prostora za vse posavske občine. Udeleženci srečanja so si ogledali tudi hidroelektrarno Arto-Blanca.


Srečanje se je zaključilo z več sklepi za nadaljnje delo komisije. Sprejet je bil sklep, da se članice v večji meri povežejo za razvoj trajnostnega turizma ob reki, vključno s plovbo, za urbano prostorsko načrtovanje z vključevanjem vseh deležnikov v prostoru ter za aktivno usklajevanje različnih interesov, interesnih skupin in potreb.