nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice

20. jubilejna razstava v Rdečem križu Novo mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
20.12.2023 08:46

Včeraj, 19. decembra, je bila v prostorih Območnega združenja Rdečega križa Novo mesto na Ulici Slavka Gruma 54a v Novem mestu odprta razstava slik Društva upokojencev Novo mesto, likovne sekcije Jutro, ki nosi naslov Jutranja prebujanja. Na odprtju je predsednica Območnega združenja RKS Novo mesto, Danica Novak Malnar, poudarila, da gre za dvajseto razstavo, ki poteka v prostorih Rdečega križa od leta 2011, in da je likovna sekcija Jutro že tretjič predstavila svoja dela.

V kulturnem programu so sodelovale pevke Društva upokojencev Mirna Peč, Čebelice. Vodja likovne sekcije Jutro, Karol Zagorc, je delil svoje izkušnje, kako osvajanje likovnih tehnik, kritično likovno opazovanje, spoznavanje umetnosti in umetnostne zgodovine obogati člane njihove skupine ustvarjalcev. Likovna sekcija Jutro je bila ustanovljena leta 2002 in obstaja že 21 let. "Jutrovci" so skozi leta pridobili solidno znanje ljubiteljskih slikarjev s pomočjo individualnega in organiziranega teoretičnega izobraževanja ter praktičnega ustvarjalnega dela. Člani skupine so bogatili svoje znanje na likovnih delavnicah, ogledih umetniških del v galerijah doma in v tujini, ex-temporih, slikarskih kolonijah in nenehnem delu.

Likovna dela, ki so razstavljena, so avtorska dela Liljane Čuček, Zdravka Červa, Tomaža Kocovana, Jelke Predovič, Irene Artač, Nevenke Gošnik, Romana Planka, Bože Jambrek, Darka Blažiča, Franca Urbančiča, Andreje Fifolt in Milke Kastelic. "Jutrovci" radi delijo svoja dela z drugimi in vabijo obiskovalce, da si razstavo ogledajo v delovnem času. Umetnine prispevajo k lepšanju prostora in razveseljujejo uporabnike, vabljeni pa so tudi drugi ljubitelji umetnosti.